Foto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

spektakl

TENISKI SVET OVO JEDVA ČEKA! Nole i Rafa mogu da se sastanu za mesec dana, prijavljeni su za OVAJ turnir ali postoji jedan problem

Tenis

U svetu tenisa, konstantno se postavlja pitanje ko je najbolji svih vremena. Odgovor na to pitanje možemo dobiti uskoro, odnosno ove godine, na predstojećim Gren slemovima.

Trenutna situacija je takva da Novak Đoković i Rafael Nadal na svom kontu imaju po 22 osvojena Gren slema, te je trka za najboljeg tenisera ikada veoma zanimljiva.

Rivalstvo između srpskog i španskog tenisera je veoma dobro poznato, što se tiče osvojenih titula - Novak ima 93 pehara, dok Nadal na svojoj vitrini ima jedan manje.

Kada se govori o međusobnom skoru, i tu srpski as prednjači, pošto je Novak pobedio 30 puta, dok je Rafa slavio u 29 navrata.

Postoje minimalne šanse da njihov duel gledamo već za manje od mesec dana, pošto su obojica prijavljeni za turnir u Dubaiju.

Ipak, Nadal se povredio u Melburnu, zbog čega ga čeka pauza od šest do osam nedelja, pa je mala verovatnoća da ćemo slavnog Španca gledati u Dubaiju.

Kurir sport