Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

njam njam

SOČNI KOLAČ BEZ JAJA I MLEKA: Lako i BRZO se sprema, a nestaje u trenutku kada ga iznesete koliko je ukusan! (RECEPT)

Žena

Kombinacijom jednostavnih sastojaka dobija se ovaj divan kolač za koji vam nisu potrebni ni mleko ni jaja. Malo brašna, oraha, pekmeza, keksa i čokolade čine ovaj kolač u isto vreme veoma ukusnim, a laganim za pripremu.

Biskvit:

  • 400 ml vode
  • 13 kašika šećera
  • 13 kašika brašna
  • 5 kašika mlevenog ili blendiranog lešnika ( mogu i orasi )
  • 2 pune kašike kakaoa
  • 3 kašike bilo kojeg pekmeza
  • 100 gr posnog mlevenog keksa
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika sode bikarbone
foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Fil:

  • 125 gr omekšalog margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 gr posnog mlevenog keksa
  • 100 gr kakao krem table
  • 100 gr pečenog blendiranog ili mlevenog lešnika ( mogu i orasi )
  • 200 ml soka od pomorandže
foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Glazura:

  • 100 gr kakao krem table
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U veću činiju sipati toplu vodu i šećer, papromešati.

Dodati pekmez, keks, kakao, ulje i mleveni lešnik i sve dobro izraditi.

Dodati brašno i sodu bikarbonu i dobro sve izmešati.

Istresti u podmazan ili obložen pleh 33x23cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, zavisi od vaše rerne.

Kada se ispeče staviti papir za pečenje preko i pritisnuti malo jer sredina hoće malo da se izdigne.

Taj deo možete i odseći nožem da poravnate, iskreno, meni je tako i lepše.

Za fil umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodati keks, umutiti.

Zatim dodati blendirani ili mleveni lešnik kao i kakao krem tablu, pa sipati sok.

Umutiti sve zajedno. Mutiti oko minut, da postane mazivo.

Na koru naneti ceo fil, pa sve lepo poravnati.

Otopiti kakao krem tablu sa 2 kašike ulja na laganoj vatri pa preliti kolač.

Ostaviti da se sve stegne pa poslužiti.

(Kurir.rs/Domaćirecepti)

Bonus video: