Foto: Nebojša Mandić, FK Crvena Zvezda

prelepo

EMOTIVNI OPROŠTAJ LJUBIVOJA RŠUMOVIĆA OD NAŠE GLUMICE: Ršum posvetio pesmu Branki i otkrio da je ona zaslužna za DEČIJU HIMNU!

Kultura

Jedan od omiljenih dečijih pesnika, Ljubivoje Ršumović se oprostio od najstarije glumice na svetu.

Kako samo on ume, napisao je pesmu Branki Veselinović i otkrio jedan detalj o omiljenoj dečijoj pesmi koje su generacije pevale i obožavale.

foto: Marina Lopičić

- Svojevremeno sam Branki, za jedan njen CD napisao četiri stiha: cveće je ukras bašte, leptir je ukras cveta, a deca puna mašte, deca su ukras sveta. Minja Subota ih je video i tražio da iscedim još nekoliko stihova. Ja ne volim svoje pesme da dopisujem, ali je on insistirao. Tako da je danas pesma "Deca su ukras sveta" dečja himna u Srbiji, zahvaljujući Branki.

foto: www.crvenazvezdafk.com

BRANKA SA DUŠOM OD SVILE

Rodila se u Starom Bečeju i uvek ostala mlada! Rodila se u septembru, u znaku Device, i uvek ostala dobra. Rodila se kao šesto dete sraćnih roditelja, Jovanke i Aleksandra Ćosića. Rodila se da bude glumica, i uvek ostala glumica. Rodila se kao glumica 1938 godine, u predstavi „Karlova tetka“, Narodnog pozorišta Dunavske banovine u Novom Sadu. Kao glumica bila je Gina u „Ožalošćenoj porodici“. Kao glumica bila je Gospa Nata u „Zajedničkom stanu“. Kao glumica bila je Persida u „Protekciji“. Kao glumica bila je Nataša u „Dvanaest stolica“. Kao glumica ostala je uvek dobra Branka. Dobra Branka svojim Ćosićima. Dobra Branka svome Mlađi Veselinoviću Dobra mladima i starima. Dobra zdravima i bolesnima. Dobra tužnima i veselima. Dobra Branka svojoj dobroj Branki. Dobra deci u ljudima i ljudima u deci. Dobra dobrima, boljima i najboljima. Dobra, bolja i najbolja. Sa dušom od svile.

Preko 3.000 ljudi je lajkovalo ovaj post na instagramu poznatog pesnika, a mnogi su oduševljeni što je rešio da se oprosti od Branke na ovakav način - pesmom.

(Kurir.rs)

Bonus video: