Foto: Profimedia

NIJE STIGLA DA OSTVARI

HARI JE ISPUNIO DAJANINU POSLEDNJU ŽELJU: Otkriveni planovi koje je princeza kovala, evo šta je nađeno na dan NJENE SMRTI

Pop kultura

Dokumenta pronađena na radnom stolu pokojne princeze Dajane na dan njene prerane smrti mogla bi da otkriju neke planove koje je imala za svoju decu, princa Harija i Vilijama.

Dajana je razmišljala o preseljenju u Severnu Ameriku nakon razvoda od princa Čarlsa, jer je bila u procesu kupovine kuće u Malibuu, Kalifornija, SAD.

foto: AP

Priča se da je nameravala da tamo vodi Vilijama i Harija na nekoliko nedelja svake godine, s ciljem da ih izloži drugačijoj kulturi i pruži im jedinstven pogled na život.

Dajanin bivši batler, Pol Barel, potvrdio je njene planove tokom epizode "Loose Women" u novembru 2019.

"Dajana je takođe odlučila da provede deo vremena u Americi. Zapravo, na dan kad je umrla, na njenom stolu su bili planovi kuće u Malibuu u Kaliforniji, koju je upravo kupovala", objasnio je batler, te dodao:

foto: Profimedia

"Nameravala je da vodi Vilijama i Harija na tri-četiri nedelje svake godine u Ameriku kako bi im pružila drugačiju kulturu, kako bi im dala drugačiji uvid u život."

Moguće je da je Dajana videla Sjedinjene Države kao mesto gde njeni sinovi mogu da iskuse nove stvari, nauče različite perspektive i prošire svoje horizonte.

Takođe je moguće da je htela da stvori privatniji prostor za svoju porodicu da provodi vreme zajedno daleko od intenzivnog nadzora medija s kojim su se suočavali u Ujedinjenom Kraljevstvu.

foto: Profimedia

Hari, sin pokojne princeze Dajane, nedavno je kupio kuću u Santa Barbari, koja je otprilike sat vremena udaljena od Malibua.

Na preseljenje u Severnu Ameriku možda je uticalo interesovanje njegove majke za SAD.

Princ Hari preselio se u SAD sa suprugom Megan Markl i njihovim sinom Arčijem u martu 2020, nakon što je odstupio s mesta starijeg člana kraljevske porodice.

foto: Profimedia

U početku su živeli u Los Anđelesu, a zatim su se preselili u Montesito, četvrt u Santa Barbari u Kaliforniji.

Predstavnik para zatražio je privatnost, rekavši: "Oni su se smestili u tihu privatnost svoje zajednice od svog dolaska i nadaju se da će to biti poštovano za njihove susede, kao i za njih kao porodicu."

foto: Profimedia

Čini se da je odluka Megan i Harija da kupe kuću u Santa Barbari povezana s Dakaninim interesovanjem za to područje, ali oni su zatražili privatnost i poštovanje svoje nove zajednice.

Par je u to vreme rekao da želi da ima veću finansijsku nezavisnost i mogućnost da se bave svojim dobrotvornim i poslovnim poduhvatima.

Megan Markl, koja je iz SAD i tamo ima mnogo prijatelja i veza, ispunjenje sna svoje pokojne svekrve potencijalno je videla kao privlačnu opciju za njihov novi početak.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video: