Jedan od zaštitnih znakova Vrnjačke Banje

Projekat od nacionalnog značaja "3,2,1 - Srbija!"

U 2024. VRNJAČKA BANJA SLAVI VELIKI JUBILEJ: 1.700 godina od proglašenja vrnjačke vode zvanično lekovitom! A OVAJ CAR JE VAŽAN!

Srbija
> 21:20h

Ogromno interesovanje domaćih i stranih posetilaca 44. Međunarodnom sajmu turizma, poslovnih ljudi, investitora, hotelijera i ugostitelja vladalo je za potencijale Vrnjačke Banje.

Boban Đurović na štandu Vrnjačke Banjefoto: 321 Srbija

Kraljica banjskog turizma, kako je nazivaju, tokom sajamskih dana dočekala je više hiljada gostiju na velelepno uređenom štandu, a u toj karnevalskoj atmosferi predstavljen i najveći turistički medijski projekat u poslednjih 30 godina kod nas - projekat od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija!".

I Prljavi inspektor Blaža je uživao u karnevalskoj atmosferifoto: 321 Srbija

Domaćini su se potrudili da u najboljem svetlu predstave hotele, banjsko lečilište, panoramski točak, najveći u ovom delu Evrope, jedan od najatraktivnijih regionalnih vodenih parkova „Raj", ali i da pobliže upoznaju javnost sa izgradnjom gondole koja će centar Vrnjačke Banje spojiti sa planinom Goč.

Najveći panoramski točak u regionufoto: kurir tv

U fokusu projekta od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija!" u predstojećem periodu će se naći najveći jubilej ikada u Vrnjačkoj Banji, ali i regionu, po kome će 2024. ostati upamćena. Navršava se tačno 1.700 godina od kada je vrnjačka voda i zvanično počela da se koristi kao lekovita, a tragove i zapise o ovom banjskom lečilištu, kao i srebrne novčiće kovane o Banji, istoriji u amanet ostavio je i car Konstantin.

Omiljena destinacija poznatih

Vrnjačka Banja je omiljena destinacija poznatim ličnostima, pa je skoro nemoguće prošetati promenadom, a da ne sretnete nekoga od omiljenih likova sa TV ekrana.

Stefan Zdravković Princ na štandu Vrnjačke Banjefoto: 321 Srbija

I na sajamskom štandu Vrnjačke Banje bile su brojne poznate face, među kojima i pevač Stefan Zdravković Princ koji slovi za jednog od favorita festivala "Pesma za Evroviziju".

Princ se upravo u Vrnjačkoj Banji pripremao za nastup, a kako kaže biće mu zadovoljstvo da pruži svoj doprinos obeležavanju velikog jubileja Banje koji nas očekuje naredne godine.

Predsednik Aleksandar Vučić je od BObana Đurovića dobio vino na darfoto: Vrnjačke novine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrekao je na otvaranju sajma brojne pohvale na račun rukovodstva Vrnjačke Banje i predsednika opštine Bobana Đurovića, kazavši da Banja može da bude sjajan primer razvoja mnogim opštinama i banjama u Srbiji.

Kurir.rs/321Srbija.rs

Bonus video: