Foto: FK Crvena zvezda, Printskrin/wwwcrnobelanostalgijacom

u susret svetkovini

HOĆE LI BITI PENALA NA DERBIJU: Zvezda je izvela 21 jedanaesterac, Partizan 18! Ko je najbolji strelac, a ko je najviše promašivao

Fudbal
> 15:21h

Kada se pomene večiti derbi, uvek je prisutna tema penala. Ko je dobio više, ko je više realizovao, ko je više promašio... Da li Crvena zvezda, ili Partizan?

foto: Starsport/Srđan Stevanović

Arbitri su dosudili 39 jedanaesteraca u večitim derbijima. Crvena zvezda je 21, a Partizan 18 puta šutirao s bele tačke. U gol je pretvoreno 25 penala, dok 13 nije realizovano, piše Sportski žurnal.

Dvostruki strelci sa 11 metara bili su Nenad Milijaš i Milko Đurovski. Prvi je oba puta zatresao mrežu crno-belih, a drugi jednom Zvezdinu i jednom Partizanovu mrežu.

foto: www.crnobelanostalgija.com

Za tim sa najvećeg srpskog stadiona golove iz kaznenog udarca postigli su: Predrag Đajić, Milovan Đorić, Milko Đurovski, Ilija Ivić, Darko Kovačević, Aleksandar Luković, Anton Rudinski, Lazar Tasić, Ivan Toplak i Mohamed Ben.

Precizni za Partizan bili su: Todor Veselinović, Milan Galić, Boško Đorđević, Milko Đurovski, Vladica Kovačević, Predrag Mijatović, Prvoslav Mihailović, Slavko Stojanović, Dragan Ćirić, Damir Čakar, Vlado Čapljić, Sejduba Suma, Bibars Natho i Rikardo Gomeš.

foto: Starsport©

Jedanaesterce nisu iskoristili: Vladislav Bogićević, Ognjen Petrović, Lazar Tasić, Dragan Džajić, Branko Bošković, Ognjen Koroman, Evandro Goebel, Miloš Ninković, Nikola Mijailović iz Zvezde, odnosno Fadilj Vokri, Momčilo Vukotić, Pavle Grubješić i Slobodan Petrović iz Partizana.

Najčešći rezultat u večitim derbijima je 1:1, tim rezultatom završeno je 26 utakmica. Kad su u pitanju pobede 18 puta bilo je 1:0, a 12 puta slavio je Partizan. Od 12 mečeva završenim s 2:1 sedam puta slavila je Crvena zvezda.

foto: FK Crvena Zvezda

Dragan Stojković Piksi jedini je strelac iz kornera u večitim derbijima. Peta Zvezdina zvezda zatresla je mrežu udarcem iz ugla u petom minutu 81. prvenstvenog okršaja naših najvećih klubova. Utakmica je završena pobedom crveno-belih s 3:2.

Kurir sport/Sportski žurnal