Foto: Printscreen Instagram

zbogom fudbalu

IGRAO JE ZA BARSU, ŽELELA GA JE SRBIJA, ALI ON JE REKAO - NE! Karijera mu je u OGROMNOM padu, nema klub, ali zato IMA NOVI POSAO

Fudbal
> 09:27h

Bojan Krkić bio je tiha patnja svih ljubitelja fudbala u Srbiji pre nešto više od decenije.

foto: Printskrin/Instagram

Španska javnost videla je Bojana Krkića kao naslednika Lea Mesija, međutim Krkić nije mogao da se nosi s tim pritiskom, zapao je u depresiju, a karijera je krenula strmoglavim padom. Umesto da bude glavni igrač u reprezentaciji Srbije, odlučio se za Španiju, za koju je odigramo samo jednu utakmicu.

Nedavno, u svojoj 32. godini Bojan Krkić je ostao bez kluba, pošto je prošlog meseca raskinuo saradnju sa japanskom ekipom iz Kobeom. Čini se da se Krkić zasitio fudbala, a kako pišu španski mediji odlučio je da pokrene biznis.

foto: Printskrin/Instagram

U rodnoj Barseloni Bojan Krkić odlučio je da zajedno sa Andresom Inijestom osnuje fabriku "Guava Spot" u kojoj će pravi bicikle specijalne namene, čija će cena u proseku biti 5.000 evra. To su posebni bicikli za brdske trke i staze.

Krkić i Inijesta su tek nedavno počeli sa ovim biznisom i trenutno na stanju imaju samo jedan model ovog bicikla, a njegova cena ideo preko 7.000 evra.

- Kada sam ušao u ovaj projekat znao sam da ću nastaviti da se bavim biciklizmom. To je dobar način da kombinujete sport i druženje. Uskoro bih i ja mogao da učestvujem u trkama i spremam se za tako nešto. Uvek sam voleo taj sport, a prethodnih pet godina se njime ozbiljnije bavim - rekao je Krkić za španski list "As" i nastavio:

- Uvek sam voleo da vozim bicikl. To e moje omiljeno prevozno sredstvo. Unazad pet godina vozim po šljunku. Kad god mogu, izlazim i vozim svoje rute. To je sjajan trening, bicikl svakome omogućava da pređe veliki broj kilometara, a da ne ošteti vlastito telo.

Bojan Krkić (32) sin je bivšeg fudbalera OFK Beograda Bojana Krkića. Kao devetogodišnjak došao je u Barselonu i prošao sve kategorije čuvene škole "La Masija".

Bojan je debitovao za prvi tim Barselone 2007, sa 17 godina i 19 dana, oborivši rekord Lionela Mesija. Proveo je četiri sezone u prvom timu Barselone, postigao 41 gol u 162 utakmice, pre nego što je prodat Romi 2011.

Posle toga, Bojan Krkić igrao je za Milan, Ajaks, Stouk, Majnc, Alaves, Montreal i Kobe. Prošle godine doživeo je tešku povredu zbog koje je raskinuo ugovor sa Japancima.

Kurir sport/As