ODREKAO SE SRBIJE, PA PROPAO: Bojan Krkić bi mogao da uđe u istoriju i postane tek treći igrač u svim "ligama petice"

raritet

ODREKAO SE SRBIJE, PA PROPAO: Bojan Krkić bi mogao da uđe u istoriju i postane tek treći igrač u svim "ligama petice"

Fudbal -

Španac srpskog porekla mogao bi ove zime da pojača redove francuskog Sent Etijena

Karijera nekada najtalentovanijeg fudbalera na svetu Bojana Krkića nije se razvijala kako mu je bilo predviđeno. Međutim, ovaj Španac srpskog porekla mogao bi u 2021. godini da uđe u istoriju svetskog fudbala i postane tek treći igrač na svetu koji je igrao u svim "ligama petice".

Fudbal, Bojan Krkić
foto: AP

Naime, Bojan Krkić (30) je u poodmaklim pregovorima sa francuskim Sent Etjenom, jer 1. januara postaje slobodan agent, pošto mu tada ističe ugovor sa Montrealom, članom američke MLS lige. Krkić je ponikao u Barseloni čiji je dres nosio u Primeri. Potom je u Seriji A bio miljenik navijača Rome i Milana. U Premijer ligi bio je član Stouka, dok je u Bundesligi igrao za Majnc. Plus, u svojoj biografiji ima i Holandiju, kao igrač Ajaksa.

Bojan Krkić
foto: Profimedia

Dosad su samo dvojica fudbalera igrala u "ligama petice". Prvi je bio legendarni rumunski napadač Florin Radučoju. On je tokom karijere igrao u Italiji za Bari, Veronu, Milan i Brešu, u Španiji za Espanjol, u Engleskoj za Vest Hem, u Nemačkoj za Štutugart i u Francuskoj za Monako. Drugi je danski vezni Kristijan Poulsen. U Engleskoj je nosio dres Liverpula, u Italiji Juventusa, u Španiji Sevilje, u Nemačkoj Šalkea i u Francuskoj Evijana.

Bojan Krkić, Radomir Antić
foto: Saša Pavlić, Reuters

Pre više od decenije Bojan Krkić bio je interesantan ljudima iz FSS, a posle i nekadašnjem selektoru "orlova" Radomiru Antiću. Međutim, samo jedna utakmicu za Španiju, i to protiv Jermenije 2008. godine bila je dovoljna, da zbog strogih pravila FIFA, nikada više ne dobije priliku da zaigra za rodnu zemlju svog oca.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track