Foto: Thinkstock

OBRATITE PAŽNJU

KAKO IZGLEDA ŽENA KOJA NEMA SAMOPOŠTOVANJE: Evo kako možete da je prepoznate, posebno obratite pažnju na OVIH 5 ALARMANTNIH stvari

Žena

Poznati ruski psiholog Mihail Labkovski, ekspert za muško-ženske odnose, ukazuje na određene obrasce ponašanja žena koje pate od niskog samopouzdanja:

1. Ne želi da snosi sopstvenu odgovornost, već je prebacuje na roditelje, decu, partnere ili prijatelje. Takva žena nije u mogućnosti da se osloni na svoju intuiciju i ne prepoznaje svoje kvalitete.

foto: Printscreen/Youtube

2. Finansijski je zavisna od drugih - žena koja ne ceni i ne poštuje dovoljno sebe, u potpunosti će zavisiti od svoje jače polovine i emotivno i novčano.

foto: Shutterstock

3. Za svoje probleme krivi druge - naime, ona sedi i čeka da drugi rešavaju probleme umesto nje. Nije u stanju da pomogne ni sebi ni drugima.

foto: Profimedia

4. Stalno traži odobrenje od drugih - takva žena živi od tuđih mišljenja. Ona se stalno poredi sa drugima, uvek misli da su drugi bolji od nje, da imaju bolji posao ili da se lepše oblače.

foto: Profimedia

5. Trudi se da se uda po svaku cenu - jako joj je bitan prsten na ruci. Zgrabiće prvu priliku na koju naleti samo da ne ostane sama.

foto: REUTERS

Žene, budite jake i svesne sebe!

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video: