Foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

lep gest

EVROPA BRUJI O GOSPODSKOM POTEZU REAL MADRIDA: Otkriveno zašto je na kraju meča na Santijago Bernabeu puštena himna Liverpula!

Fudbal

Fudbaleri Real Madrida savladali su na svom terenu Liverpul (1:0) u revanšu osmine finala Lige šampiona i tako ukupnim rezultatom 6:2 obezbedili plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Mnogi su bili u čudu kada je nakon meča na Santijago Bernabeu puštena sa razglasa navijačka himna gostujućeg tima "You'll never walk alone".

Potez domaćina izazvao je brojne reakcije, pa je ubrzo stiglo objašnjenje zašto su se odlučili na ovaj nesvakidašnji potez.

Nije reč o provokaciji, već je Real želeo na ovaj način da iskaže poštovanje velikom rivalu. Kraljevski klub se revanširao Redsima jer su oni u Liverpulu odali počast legendi kraljevskog kluba Amenasiju Amaru koji je nedavno preminuo u 83. godini života.

"Oni su napravili veliki gest prema Amenasiju i pokazali da su veliki klub. Želeli smo da se odužimo i oni su umeli da cene ovaj potez. Klubovi ovog ranga ovakvim detaljima pokazuju svoju veličinu", otkrio je Emilio Butragueno.

Gospodski potrez kraljevskog kluba izazvao je oduševljenje fudbalskih fanova širom sveta.

Kurir sport