Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

demant

CIBONA NIJE PRODALA MESTO ZVEZDI: To je apsurd, Evroliga treba da reaguje na KAFANSKE PRIČE!

Košarka

Velika se bura podigla u regionu nakon izjave Franje Arapovića da je Cibona 2014 godine prodala Crvenoj Zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 eura.

Zvezda je raegovala saopštenjem, a sada se oglasio i nekadašnji direktor Cibone Domagoj Čavlović koji je negirao izjavu Arapovića.

"Zaista sam ostao šokiran pričom koja se pojavila u utorak oko prepuštanja mesta u Evroligi i nekakve prodaje tog mesta od strane Cibone. Apsurd cele te priče za početak je da neko može da pomisli da je Cibona mogla odrediti ko će umesto nje u Evroligu", rekao je Čavlović za "Sportski Žurnal".

foto: Pritnscreen

"Mi jesmo tada napravili ogroman uspeh osvajanjem ABA lige, ali mnogi zaboravljaju da smo otkazali igranje jer nismo bili u mogućnosti da Evroligi pošaljemo sve potrebne papire za prijavu (finansijski izveštaj, revizijski izveštaj, finansijski plan i ugovore sa sponzorima) jer smo tada bili na rubu stečaja i o tome smo obavestili Evroligu. U kakvom smo položaju bili, dokazuje situacija nakon samo nekoliko meseci, kada je pokrenut proces predstečajne nagodbe."

Čavloviću je zasmetala izjava Arapovića.

"Jako mi je zasmetalo pominjanje, dovođenje u bilo kakav kontekst i bacanje u svojevrsno blato Slavena Rimca, tadašnjeg trenera, jednog prepoštenog čoveka. Ovo je sve jedna "šuplja priča" i ne znam šta je cilj svega ovoga? Zato bih jako voleo da reaguje Evroliga, ako će uopšte reagovati na kafanske priče iz ovih naših krajeva", zaključio je Arapović.

Kurir sport