Foto: FSS

patriota

LAZAR SAMARDŽIĆ OTKRIO VELIKU PORODIČNU TAJNU: Mladi srpski fudbaler ima dva imena! To je sve zbog njegovog porekla!

Fudbal

Lazar Samardžić trenutno je u žiži medija. Prati se svaki njegov korak, iako još zvanično nije debitovao za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

foto: FSS

Mladi fudbaler koji je prošao sve selekcije Nemačke, izabrao je da igra za Srbiju. Bila je to kako kaže Lazar Samardžić njegova, ali i odluka cele porodice.

Lazar Samardžić otkrio je i porodičnu tajnu, odnosno, odgonetnuo je zašto nosi i ime Vujadin.

- Vujadin je ime mog dede čija je velika želja bila da branim boje reprezentacije Srbije. Ali ne samo njegova, to je bila želja cele moje familije i svih drugara sa kojima sam odrastao - rekao je Lazar Samardžić i nastavio:

- Većina njih je izrazila želju da dođu na utakmicu sa Litvanijom, trebovao sam 70 ulaznica da bih svima izašao u susret. Verujem da će biti ponosni i presrećni ukoliko dobijem šansu da istrčim na teren Marakane i da debitujem u dresu državnog tima.

foto: FSS

Lazar Samardžić vaspitavan je u patriotskom i tradicionalnom srpskom duhu. Njegov otac Mladen Samardžić slovi za čoveka koji čuva običaje svog naroda u inostranstvu. Predsednik je FK Srbija iz Berlina koji okuplja naše ljude.

Porodica Lazara Samardžića je iz Republike Srpske, iz mesta Živinice, u okolini Tuzle. Poreklom su iz Crne Gore, kako je jednom objasnio Mladen Samardžić, iz mesta Krivošije kod Kotora, ali su se pre devet generacija doselili u Bosnu.

Lazar Samardžić je najstariji od trojice braće Samardžića. Srednji brat Luka ima 19 godina i bavi se glumom, dok najmlađi Tadija ima 14 leta i takođe trenira fudbal, kao Lazar.

Kurir sport