SINE DOBRODOŠAO U REPREZENTACIJU SRBIJE, SAD ĆEMO SE DRUŽITI I POBEĐIVATI: Kakve reči podrške Dušana Tadića Lazaru Samardžiću!
Foto: FSS

orlovi

SINE DOBRODOŠAO U REPREZENTACIJU SRBIJE, SAD ĆEMO SE DRUŽITI I POBEĐIVATI: Kakve reči podrške Dušana Tadića Lazaru Samardžiću!

Fudbal -

Lazar Samardžić i Dušan Tadić, novi tandem fudbalske reprezentacije Srbije. Budućnost i sadašnjost nacionalnog tima.

Lazar Samardžić, Dušan Tadić
foto: FSS

Može se slobodno reći da je Kurir spojio Lazara Samardžića i Dušana Tadića. U novogodišnjem intervjuu za naš list i portal pitali smo kapitena Ajaksa i Srbije šta misli o svom nasledniku i fudbaleru Udinezea. Dušan Tadić je tada preko Kurira poručio Lazaru Samardžiću da ne razmišlja i da prihvati poziv Srbije.

Sa reči se prešlo na dela. Lazar Samardžić zadužio je crveni dres Srbije i trebalo bi da debituje za Orlove na utakmici protiv Litvanije u petak od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić".

- Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja i oduvek sam maštao o tome da postanem deo našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle - rekao je Lazar Samardžić za sajt FSS i nastavio:

- Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dve utakmice rešimo u našu korist i posle će sve biti lakše.

Lazar Samardžić, Dušan Tadić, Duško Tošić, Aleksandar Mitrović, Filip Đuričić, Filip Kostić
foto: FSS

Potom je Lazar Samardžić objasnio zašto pored prvog ima i drugo ime Vujadin.

- Vujadin je ime mog dede čija je velika želja bila da branim boje reprezentacije Srbije. Ali ne samo njegova, to je bila želja cele moje familije i svih drugara sa kojima sam odrastao. Većina njih je izrazila želju da dođu na utakmicu sa Litvanijom, trebovao sam 70 ulaznica da bih svima izašao u susret. Verujem da će biti ponosni i presrećni ukoliko dobijem šansu da istrčim na teren Marakane i da debitujem u dresu državnog tima.

Mladi vezni igrača koji je fudbalsku afirmaciju stekao u mlađim kategorijama Herte i nemačke reprezentacije, ne krije da je poziv Dragana Stojkovića presudno uticao na jednu od najvažnijih odluka u njegovoj profesionalnoj karijeri.

- Tata mi je stalno pričao o Piksiju kao svom idolu i jednom od najboljih igrača na ovim prostorima. Sada sam mogao da se uverim da je sjajan trener i čovek koji zna fudbal. Napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji i to se oseća na svakom koraku. Trudiću se da opravdam njegovo poverenje i da zaslužim mesto standardnog člana naše reprezentacije.

Dragan Stojković Piksi
foto: @starsport

Ako je Dragan Stojković bio idol Samardžića seniora, nije teško zaključiti ko je uzor Samardžiću junioru.

- Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je "sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si deo naše ekipe, družićemo se i zajedno pobeđivati". Oduševio me je već na prvom koraku. Sličnih smo karakteristika, on je takođe levonog i biće mi zadovoljstvo da upijam znanje uz igrača takvog vanserijskog kvaliteta.

Pažnju javnosti privukla je i fotografija koju je Lazar Samardžić objavio na svojim društvenim mrežama u danu kada se reprezentacija okupila u Staroj Pazovi:

- Dres Dušana Tadića bio je najlepši poklon za moj 18. rođendan. Ne sećam se tačno ko mi je to sredio, ali zar je bitno? Dres je sa Svetskog prvenstva u Rusiji i Duća ga je lično potpisao. To je suvenir koji će zauvek imati počasno mesto u mojoj kućnoj arhivi.

Lazar Samardžić
foto: Printscreen/Instagram

Mladi Srbin ove sezone postigao je četiri gola u dresu Udinezea i predstavlja jedno od otkrovenja u italijanskoj Seriji A.

- Najdraži mi je gol protiv Napolija. Taj osećaj kada se zatrese mreža na stadionu "Dijego Armando Maradona" je nešto posebno i pamtiću ga do kraja života. Tim pre što Napolitanci teško primaju golove i gaze sve pred sobom ove sezone. Zaista funkcionišu besprekorno i zasluženo hitaju ka tituli šampiona Italije.

Lazar Samardžić zadivljen je onim što je video u Staroj Pazovi.

- Oduševljen sam Sportskim centrom i uslovima koje imamo ovde u Staroj Pazovi. Sve nam je na dohvat ruke, verujte mi da ovako nešto nema ni Nemačka. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, ona je na vrhunskom nivou. Funkcionišemo kao familija, iskusniji igrači pomažu mlađima i meni je kao novajliji znatno lakše da se uklopim i prihvatim zahteve nove sredine.

Lazar Samardžić, Andrija Živković
foto: FSS

Lazar je rođen u Nemačkoj, o tome kako govori srpski jezik kaže:

- Napredujem iz dana u dan. Ima vremena, tek sam počeo da igram za svoju zemlju. Uz ove momke koji mi pružaju podršku od prvog dana priprema, lakše ću da naučim jezik i mislim da će već od narednog okupljanja sve to zvučati mnogo bolje. Na terenu se govori univerzalnim fudbalskim jezikom i bitno je da tu pokažem da zaista zaslužujem poverenje selektora Stojkovića.

Kurir sport/FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track