Foto: Twitter Printscreen/Ministarstvo spoljnih poslova Urugvaja, Pritscreen/Instagram

šokantno

UHAPŠENI BRAT UČESNIKA ZADRUGE BIO VOJNIK UBIJENOG VOĐE SUROVOG KLANA?! Evo s kim je sarađivao Ajdarpašić koji je pao s kokainom!

Crna Hronika

Baranin Ardijan Ajdarpašića, brat bivšeg Zadrugara, navodno je bio čovek od poverenja ubijenom vođi barske grupe Alana Kožara, inače bliskog saradnika škaljarskom klanu, dok je njegov sunarodnik Stojan Dabanović, s kojim je uhapšeni u velikoj međunarodnoj akciji u Urugvaju zbog šverca 450 paketa kokaina pre tri godine sam sebe raniou.

Kako prenose crnogorski mediji, podsetimo, njima je određen pritvor do 120 dana, a vrednost zaplenjene droge procenjena je na oko 16 miliona dolara. Navodno, Ajdarpašića i Dabanovića urugvajska policija označila je kao organizatore šverca skoro 500 kilograma kokaina.

ardijan ajdarpašićfoto: Pritscreen/Instagram

- U akciji "Virtus" 24. marta uhapšeno je 16 osoba i u Urugvaju je zaplenjeno 489 kilograma kokaina. Među privedenima su Barani Stojan Dabanović i Ardijan Ajdarpašić - prenele su Vijesti. Dabanović i Ajdarpašić, kako navode, uhapšeni su tokom racije u kući, koja se nalazi na šetalištu u gradu Siudad de la Kosta. Inače, akcija je osim u ovom gradu, istovremeno izvedena i u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru.

Inače, dvojica uhapšenih crnogoraca, navodno se u crnogorskoj policiji vode kao bezbednosno interesantne osobe.

velika zaplena droge u urugvajufoto: Twitter Printscreen/Ministarstvo spoljnih poslova Urugvaja

- Ajdarpašić je već privođen zbog pokušaja ubistva V. B. u maju 2019. u jednoj kladionici i neko vreme je proveo u pritvoru. Pošto je tri puta pucao u sugrađanina, pobegao je s lica mesta ali se sutradan predao policiji i priznao da je izvršio krivično delo - prenosili su mediji ranije.

Navodno, bio je blizak ubijenom vođi škaljarskog klana Alanu Kožaru, a široj javnosti je postao poznat pošto se uključivao dok mu je brat Mensur bio u Zadruzi. Podsetimo, Kožar je ubijen 23. jula 2020. godine zajedno sa Damirom Hadžićem kada su ih egzekutori izrešetali sa 29 hitaca na grčkom Krfu.

alan kožarfoto: MUP RS

Drugi uhapšeni, Dabanović je privođen i to zbog toga što je lažno prijavio da je neko pucao u njega i njegovog prijatelja, iako je slučajno on ispalio hice iz pištolja.

- Dabanović je 15. novembra 2020. godine dok je čistio oružje u svojoj kući u Baru, i tom prilikom rani sebe i prijatelja Olivera Jovanovića, a zatim u policiji naveo da je neko sumnjiv pucao u njih i da je pokušao da ih ubije - preneli su ranije crnogorski mediji i dodali:

- Istragom je utvrđeno da ih niko nije pokušao da ih ubije, a potom su uhapšeni na jednom barskom bulevaru.

(Kurir.rs)