Tom Henks, Foto: Profimedia

PODELIO ISKUSTVO

BIO SAM IDIOT, JEO SAM ŠTA SAM HTEO: Tom Henks zbog svog NEMARA godinama muči muku sa OVOM BOLEŠĆU

Pop kultura

Slavni holivudski glumac Tom Henks (66), već godinama se bori sa dijabetesom tipa 2. Jednom prilikom je otkrio da se već dugo vremena bori sa visokim nivoom šećera u krvi, a naveo je da je tome doprineo njegov stil života i genetika.

foto: Profimedia

"Delom je to zbog mojih gena, a delom zbog užasnog načina života koji sam vodio. Jeo sam sve što sam hteo. Otišao sam kod doktora i on mi je rekao: 'Znaš onaj visoki šećer s kojim se boriš od 36. godine? E, pa dobio si dijabetes tip 2'", izjavio je u jednom ranijem intervjuu.

foto: Profimedia

Hanks je rekao da je bio "potpuni idiot" kada je u pitanju odnos prema hrani. "Ja sam deo lenje američke generacije. Bio sam težak. Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao. Bio sam totalni idiot. Mislio sam da to mogu izbeći uklanjanjem peciva iz čizburgera", priznao je holivudski glumac.

foto: Profimedia

Danas pokušava da vodi zdrav život. "To može biti bilo šta; traka za trčanje, šetnja ili planinarenje sa psom, ali mora trajati jedan sat svaki dan", istaknuo je glumac i opisao kako su mu doktori rekli da neće morati da uzima insulin ako se bude zdravo hranio.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video: