Foto: Kurir TV

nurdor

"KO NIJE IMAO TEŠKU BOLEST U KUĆI, NE MOŽE DA RAZUME" Snežana ostala bez roditelja, sad biciklom obilazi Ameriku da pomogne deci

Društvo
> 11:44h

Plemenit gest za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR, u vidu poklonjene kuće, pokrenuo je lavinu događaja.

Zahvaljujući tom poklonu, Snežana Radojičić, takozvani ciklonomad i pisac odlučila je da pređe 4.000 kilometara biciklom u Americi kako bi skupila novac za izgradnju igrališta za decu koja u tu kuću na Fruškoj Gori dolaze nakon izlečene bolesti.

foto: Kurir TV

- Oba moja roditelja su gotovo istovremeno preminula od raka pre 21 godine. To ko nije prošao, ne zna da je u pitanju potpuno drugačiji svet, druga galaksija kad imate bolest u kući. Želja mi je da biciklom obiđem Severnu Ameriku i sakupim novac za dečje igralište - kaže Snežana Radojičić.

Volonterka organizacije NURDOR Tamara Klarić rekla je da je statistika u Srbiji poražavajuća jer nedeljno jedno dete izgubi bitku od ove opake bolesti. Dodaje da je kuća koju je udruženje dobilo na poklon na izvanrednoj lokaciji.

foto: Kurir TV

- Kuća se nalazi na Popovici, gde je svojevrsna vazdušna banja. Boravak će biti koristan za celu porodicu, a za decu je posebno važno da ima sadržaja prilagođenih njima. Pošto je plac veliki, odlučili smo da napravimo jedna kutak za njih napolju, sa klackalicama, toboganima i ljuljaškama - kaže Tamara Klarić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/S. Dobrijević