Foto: RINA

voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava

ALARMANTNO, IZLILA SE ZAPADNA MORAVA! Meštani požeških sela u strahu: Bogu se molimo samo da padavine stanu, inače ODE SVE (VIDEO)

Srbija
> 14:17h

Zbog izlivanja Zapadne Morave alarmantno stanje je u požeškim selima Pilatovići i Prijanovići, gde voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava.

- Samo gledamo u nebo i Bogu se molimo da padavine konačno stanu, u suprotnom moraćemo da spasavamo šta se spasiti bude moglo. Uvek strepimo kad je u pitanju Zapadna Morava, da ne poplavi sve što imamo, kažu za RINU meštani.

Zapadna Morava koja se izlila na ovoj teritoriji od jutros je poplavila preko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i opštinski put između Prijanovića i Pilatovića koji dalje vodi ka Čačku.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže za RINU zamenik predsednika opštine Požega Ivan Rosić.

FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA

Usled opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije, a na teren su upućene nadležne ekipe.

Poplavljeno 50 hektara poljoprivrednog zemljišta

Poplavljeno je oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, a za saobrćaj je zatvoren jedan opštinski put na deonici Pilatovići- Prijanovići jer je voda prešla na put.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže za RINU predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Ulsed opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije.

(Kurir.rs/RINA)