Foto: EPA/Alessandro di Marco

maler

VLAHOVIĆ U TOTALNOM KANALU, NIJE DAO GOL OD 7. FEBRUARA: Poražavajuća forma srpskog napadača u Seriji A, a sada se i povredio!

Fudbal
> 13:18h

Dušanu Vlahoviću ne ide u Juventusu. Izubio je minutažu i poverenje trenera Masimilijana Alegrija, a sada se i povredio.

foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Popularni Duci kao da ima dva lica. Jedno je ono gde se ponaša kao zver na terenu, ali u dresu reprezentacije Srbije, dok je u majici Juventusa gotovo neprepoznatljiv. Italijanski mediji se unazad nekoliko nedelja bave ovim fenomenom. Poražavajući i frustrirajući je podatak da u Seriji A Dušan Vlahović nije postigao gol još od 7. februara.

Za razliku od selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija koji ima bezgranično poverenje u svoje fudbalere, pa tako i u Dušana Vlahovića, isto se ne bi moglo reći za Masimilijana Alegrija.

foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Italijan je pod ogromnim pritiskom, nekoliko puta je bio smenjivan u sezoni, ali ga je spasila velika plata i penali koje bi klub morao da mu plaća. Alegri ne daje kontinuitet Dušanu Vlahoviću, menja ga na svakoj utakmici, a na poslednjem meču prednost je dobio vremešni Arkadijuš Milik.

Hajde sad, da je iskusni Poljak učinkovit, niko ne bi ništa rekao Alegriju. Ali, Milik je na terenu manje opasan po protivničke odbrane od Dušana Vlahovića. I tu se krug zatvara, jer je i Mojze Kin u totalnom autu.

Ono što ne ide robusnim srpskom centarforu u prilog, jeste nova povreda. "Devetka" Juventusa povredila se na poslednjem treningu, tačnije izvrnuo je zglob i pitanje je da li će biti u sastavu za utakmicu u Bolonji, sledećeg vikenda.

Bez obzira na lošu formu Dušan Vlahović cenjen je na svetskom tržištu. Najbolji klubovi Evrope su zainteresovani za njega. Dovoljno je samo pomenuti Arsenal, Čelsi, Mančester junajted, PSŽ, Bajern, Real, Barselonu... Svi oni su se raspitivali za Srbina. A, cena nije mala, Juventus ga na leto sigurno neće prodati ispod 80.000.000 evra.

Kurir sport