NEVEROVATNE BROJKE! EVO KOLIKO VLAHOVIĆU TREBA VREMENA ZA GOL U DRESU SRBIJE: Italijani sve izračunali, a onda su pomenuli Juve...
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

rebus

NEVEROVATNE BROJKE! EVO KOLIKO VLAHOVIĆU TREBA VREMENA ZA GOL U DRESU SRBIJE: Italijani sve izračunali, a onda su pomenuli Juve...

Fudbal -

Dušan Vlahović pruža fantastične partije u dresu Srbije, dok u igrama za Juventus nije konstantan i nalazi se pod kritikama tamošnje sportske javnosti.

Dušan Vlahović
foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Novinari italijanskog sportskog lista "Gazeta delo sport" bavili su se Dušanom Vlahovićem i njegovim učinkom u oba dresa. Došli su do nekih neverovatnih podataka, ali i zaključaka.

Dušan Vlahović (23) u dresu reprezentacije Srbije gol postiže na svakih 69 minuta, dok je taj učinak u Juventusu znatno lošiji, pa pogodak daje na 209 minuta.

Mladi napadač je za Srbiju ove sezone postigao šest golova na sedam utakmica (ukupno 411 minuta na terenu), dok je za Juventus dao 11 golova na 30 utakmica (ukupno 2.295 minuta), uz to imao je iz otvorene igre svega devet šuteva u kaznenom prostoru na gol. Prosečan broj golova po utakmici takođe se razlikuje - 1,6 za Srbiju i 1 za Juve.

Italijanske kolege poredile su zahteve u igri koje Dušan Vlahović ima kod Dragana Stojakovića Piksija i Masimilijana Alegrija. Konstatovali su da je u srpskom nacionalnom timu napadač Juventusa pod manjim pritiskom, te da pored sebe ima i Aleksandra Mitrovića kao centralnog špica. Nazivaju ga "kanibalom" u dresu Srbije i "napadačem bez energije" kad igra za Juventus.

Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Pitanje je samo, koliko bi se selektor Srbije Dragan Stojković složio sa italijanskim novinarima, posebno što se tiče pritiska. Fakat je da Srbija ne igra često utakmice "na nož" kakve su bile one na Mundijalu u Kataru, ali je pritisak ogroman. Što zbog srpske sportske javnosti, što zbog navijača koji uvek traže greške našim reprezentativcima.

Izvesno je da Dušanu Vlahoviću daleko više prija igranje za reprezentaciju, tu se nalazi u pozitivnom okruženju, sa igračima sa kojima se kapira, bez da i izgovori i jednu reč.

U Juventusu Dušan Vlahović nema kontinuitet, a deluje i da mu Alegri ne veruje koliko Stojković. I sada, pred vikend vrlo je moguće da u subotu Srbin počne meč protiv Lacija sa klupe, a da prednost dobije poljski veteran Arkadijuš Milik. E, baš tu leži ključ, kada je Dušan Vlahović u pitanju. U potpunom poverenju koje diže samopouzdanje, samim tim i produktivnost, odnosno golove.

Dušan Vlahović, Masimilijano Alegri
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bez obzira na nešto slabije partije u dresu Juventusa i golgetersku krizu, najbolji evropski klubovi itekako prate i skautiraju Dušana Vlahovića. Arsenal je i dalje klub koji je najkonkretniji kada je u pitanju srpski napadač i eventualni transfer na leto. Uz njih, Vlahović je na radaru Reala iz Madrida i Mančester junajteda, ali i novog kluba koji se pojavio među udvaračima - Njukasla.

6

golova dao je Vlahović ove sezone za Srbiju

11

pogodaka postigao je Dušan za Juventus u sezoni

9

je broj na dresu koji Srbin nosi u klubu iz Torina

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track