Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

vratila osmeh na lice

VERENIK JOJ STRADAO PRED OČIMA, A ONA GOLA I SLOMLJENA 8 SATI ČEKALA SPAS: Bila je žrtva jezivog cunamija i prošla kroz PAKAO

Pop kultura

Petra Nemcova je još uvek jedna od najlepših manekenki na svetu, a tokom zavidne karijere nosila je revije poznatih dizajnera i je krasila brojne naslovnice svetskih časopisa.

foto: Stephen Crawshaw / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na Kanskom festivalu pažnju je privukla čuvena manekenka Petra Nemcova, svojevremeno jedna od najboljih modela na svetu, posebno zbog činjenice da se veoma retko pojavljuje u javnosti. Petra je nakon bogate karijere, ali i turbulentnog privatnog života, rešila da se delimično povuče iz javnosti i posveti porodičnom životu.

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Češka manekenka i voditeljka Petra Nemcova važi za jednu od najlepših žena na svetu, a ove nedelje proslavila je 42. rođendan. Nemcova je uspešna u svakom pogledu, ali život je nije uvek mazio.

Karijeru je započela nakon što je na ulicama Praga primetio lovac na talente te je ušla u svet mode, a nije trebalo dugo da dođe i to italijanskog Milana, gde je odmah osvojila piste. Nosila je brojne revije poznatih modnih brendova, a pojavila se i na naslovnicama prestižnih svetskih časopisa. Učestvovala je u brojnim rijaliti emisijama i vodila nekoliko emisija.

foto: CRY-Olivier Sanchez / The Photo One / Profimedia

Slavna manekenka je u istoriju ušla kao jedna od retkih preživelih u strašnoj katastrofi. Pre nešto više od 10 godina Petra je uspela da preživi jedan od najsmrtonosnijih cunamija u modernoj istoriji koji je pogodio Tajland, i to tako što se popela na drvo palme i na njemu provela dugih 8 sati pre nego što je bila spasena. Njen tadašnji dečko, fotograf Sajmon Atli bio je među više od 200.000 poginulih ljudi u toj prirodnoj katastrofi.

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zasedio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi - osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne - manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

- Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca - ispričala je Petra tada.

foto: Printscreen Instagram

Nakon strašne tragedije Nemcova je ponovno pronašla sreću sa suprugom Bendžaminom Larečeom, za kog se udala 2019. U novembru te iste godine dobili su prvo dete, a sudeći po njihovim objavama na Instagramu, uživaju u svojoj bračnoj idili. Petra danas ne krije koliko je srećna i uživa u svakom trenutku.

(Kurir.rs)

Bonus video: