Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

ODUŠEVLJEN JE

POSAO JE DOBRO OBAVLJEN! Trener Sevilje BLISTA nakon osvajanja Lige Evrope - otkrio šta je od početka pričao svojim igračima!

Fudbal

Trener fudbalera Sevilje Hose Luis Mendilibar rekao je da želi da "uživa", uveren da je njegova ekipa "dobro obavila posao" osvajanjem Lige Evrope.

"Osvojili smo ono po šta smo došli i mislim da je posao dobro obavljen. Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, ali rani gol u drugom poluvremenu nam je dao snage da idemo po pobedu", rekao je noćas Mendilibar.

Fudbaleri Sevilje osvojili su noćas sedmu titulu u Ligi Evrope, pošto su u Budimpešti nakon boljeg izvođenja penala pobedili Romu ukupnim rezultatom 5:2.

Roma je povela u 35. minutu preko Paula Dibale, da bi Sevilja u 55. minutu izjednačila autogolom Đanluke Mančnija.

Pošto pobednika nije bilo ni posle produžetaka, usledili su jedanaesterci. Svi igrači Sevilje bili su precizni (Lukas Okampos, Erik Lamela, Ivan Rakitić i Gonsalo Montijel), dok je za Romu jedino pogodio Brajan Kristante.

Mendilibar je mesto trenera Sevilje preuzeo pre dva meseca, kada se ekipa borila za opstanak u Primeri.

"Od početka sam im govorio da su veoma dobri (igrači). Emocionalno nisu bili dobro i moj posao je bio da to promenim, na kraju su mi potvrdili da su jako dobri", dodao je 62-godišnji trener.

Sevilja je osvajanjem novog trofeja u Ligi Evropa osigurala učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Kurir sport