Foto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

ROLAN GAROS

OGLASILA SE TENISERKA KOJU SU IZBACILI KAO NOVAKA: Pogodila je devojčicu, a protivnice su UŽASNO REAGOVALE! Poznato kakva je kazna

Tenis

Japanska teniserka, Miju Kato, objasnila je kakvu kaznu je dobila posle diskvalifikacije sa Rolan Garosa.

Kato se oglasila nakon što su ona i njena dubl partnerka Aldila Sutjiadi izbačene sa turnira nakon što je Japanka pogodila devojčicu koja je skupljala loptice na njihovom meču.

Njihove protivnice Sare Soribeš Tormi i Mari Buzkove insistirale su na diskvalifikaciji, a teniserka se oglasila na društvenim mrežama.

- Želela bih da se iskreno izvinim devojčici koja je skupljala lopte, mom partneru i timu, kao mi mojim navijačima zbog današnje nesrećne nezgode. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, Rolan Garos me je kaznio gubitkom novca od nagrade i bodova. Cenim svu vašu stalnu podršku - poručila je teniserka.

Devojčica je prošla bez povreda, nakon što ju je loptica pogodila počela je da plače, a teniserke koje su zahtevale diskvalifikaciju protivnica naišle su na osude zbog toga na društvenim mrežama.

Podsetimo, sličan slučaj dogodio se i Novaku Đokoviću kada je 2020. godine diskvalifikovan sa Ju Es Opena nakon što je pogodio linijskog sudiju.

Kurir sport