Foto: www.crvenazvezdafk.com

desetka

OZBILJNE BROJKE ZVEZDINOG MAGIKA: Aleksandar Katai najkonstantniji fudbaler šampiona Srbije!

Fudbal

Desetka Crvene zvezde Aleksandar Katai se u sezoni koja je već iza nas, pored neverovatnih 19 datih golova, istakao kao fudbaler sa čak 50 odigranih mečeva, odnosno najvećim brojem utakmica za Crvenu zvezdu računajući sva takmičenja.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvezdin Magiko je u takmičarskoj godini 2022/23 proveo na terenu 3.502 minuta. To se može prevesti u brojku 50 utakmica, koliko je popularni čarnobnjak u kopačkama odigrao, što ga čini najredovnijim igračem Crvene zvezde. Uz to Katai je postigao 19 golova i zabeležio 12 asistencija, što implicira da se može pohvaliti dabl-dabl učinkom.

Najviše utakmica je ostvario u Superligi Srbije, gde je praktično bio nezamenjiv u taktičkim zamislima prvo Dejana Stankovića, pa po tom Miloša Milojevića. Od 37 duela propustio je samo dva, te je u igri proveo 2.467 minuta, a u proseku je pogađao mrežu rivala na svakom drugom susretu. Povremeno je ulazio sa klupe kao „as iz rukava“ i donosio prevagu na samoj travnatoj površini.

U Ligi Evrope posmatrali smo ga na svih šest mečeva grupne faze, gde je postigao po gol Ferencvarošu i Trabzonsporu. Odigrao je tačno 400 minuta. Sa druge strane u kvalifikacijama za Ligu šampiona na dva dvomeča, tačnije četiri susreta, se podrazumevalo da ga navijači vide od starta duela u polju. Ceo meč je odigrao protiv Makabija u revanšu na Marakani, dok je nešto pre kraja utakmice napuštao teren na preostale tri utakmice. Katai je tu prikupio 277 minuta aktivne igre.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Kada je u pitanju nacionalni kup vešti dribler iz Srborana je „plesao“ na terenu na pet od pet mečeva Crvene zvezde na putu ka peharu najmasovnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.

Nadomak Kataija po broju utakmica su bili kapiten Milan Borjan i hitronogi štoper Strahinja Eraković sa po 47 odigranih mečeva, a zanimljiva činjenica jeste da su i više minuta proveli na terenu u odnosu na Magika. Takođe, zavidnim brojem utakmica se mogu pohvaliti Aleksandar Dragović (44 meča), Gelor Kanga (43), Osman Bukari (42), Mirko Ivanić (41)...

Kurir sport