Foto: Printscreen OSINTdefender, Shutterstock

raketni napad

ČUVENI RUSKI GENERAL UBIJEN U DONJECKU? Vode se teške borbe na južnom frontu, Rusija žestoko odgovara na ofanzivu Ukrajine

Planeta

Ruski general i načelnik štaba 35. kombinovane armije Sergej Gorjačov prema nezvaničnim informacijama poginuo je u blizini sela Velika Novosilka na jugozapadu Donjecka.

Gorjačov je navodno poginuo u ukrajinskom raketnom napadu.

Britanski Telegraf, pozivajući se na navode proruskih vojnih blogera, prenosi da je Gorjačov poginuo 12. juna u "teškim borbama" na jugu Donjecka gde je Ukrajina oslobodila nekoliko sela od početka ofanzive.

Gorjačov je započeo invaziju na Ukrajinu 2022. godine kao komandant 5. odvojene tenkovske brigade i nedavno je unapređen u načelnika štaba 35. kombinovane armije. Ranije je služio u Pridnjestrovlju.

Gorjačov je prema navodima Telegrafa navodno peti general koji je poginuo od početka rata u Ukrajini.

Rusija je inače tokom protekle noći zasula raketama Krivi Rog, rodno mesto ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, a prema poslednjim informacijama nastradalo je najmanje 10 ljudi kad je pogođena jedna petospratna stambena zgrada.

Velika eksplozija odjeknula je rano jutros u rafineriji nafte u Krasnodaru samo 130 kilometara od rezidencije ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru, ali Moskva tvrdi da je požar posledica kvara na sistemu za preradu dizel goriva.

(Kurir.rs)