CRNI DIM IZNAD KRASNODARA: Velika eksplozija odjeknula blizu rezidencije Vladimira Putina OGLASILA SE I MOSKVA (VIDEO)
Foto: Printscreen

haos

CRNI DIM IZNAD KRASNODARA: Velika eksplozija odjeknula blizu rezidencije Vladimira Putina OGLASILA SE I MOSKVA (VIDEO)

Planeta -

Velika eksplozija odjeknula je u rafineriji nafte u Krasnodaru samo 130 kilometara od rezidencije ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru!

Moskva tvrdi da je požar posledica kvara na sistemu za preradu dizel goriva.

- Uzrok požara je tehnološki kvar na sistemu gde sagoreva višak gasa koji nastaje tokom prerade naftnih derivata - navodi se u izveštaju regionalne centrale Ministarstva za vanredne situacije.

Na društvenim mrežama se jutros pojavio snimak rafinerije nafte u Krasnodaru na kome se vidi plamen i gust crni dim koji izbija iz objekta nakon napada.

Grad Krasnodar je inače glavni grad istoimenog regiona koji je preko Kerčkog moreuza povezan sa aneksiranim Krimom. Krasnodar je navodno ključna karika i čvorište za snabdevanje okupiranog Krima.

- Požar je izbio u postrojenju za preradu dizela - navodi lokalni portal Kuban njuz i dodaje da je intervenisalo više od 130 vatrogasaca.

Putinova rezidnecija se prema navodima Dejli mejla nalazi na vrhu litice, vredna je oko milijardu evra, ima podzemni bunker i vinograd, a udaljena je manje od 130 kilometara od mesta eksplozije.

Rafinerije nafte i energetski objekti na jugu Rusije redovno su prema navodima britanskog Telegrafa bili meta napada dronovima poslednjih meseci. Rafinerije Afipski i Ilski navodno su napadnute dronovima prošlog meseca.

Veruje se da Ukrajina ili proukrajinske grupe mesecima koriste bespilotne letelice za napad na ključnu infrastrukturu kao što su rafinerije nafte ili vojne baze.

Grad je udaljen oko 320 kilometara od linija fronta u Ukrajini.

Rusija je prošle noći pokrenula masovni raketni napad preko noći na centralni ukrajinski grad Krivi Rog, rodno mesto predsednika Volodimira Zelenskog, nastradale su najmanje tri osobe, a ranjeno 25, saopštili su ukrajinski zvaničnici rano u utorak.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track