Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

NAVIJAČI LJUTI

TRESE SE ATINA! Navijači Olimpijakosa NE PRAŠTAJU IZDAJU: Evo šta su pripremili Kostasu Slukasu pošto je potpisao za LJUTOG RIVALA

Košarka

Navijači Olimpijakosa ne mire se sa činjenicom da je Kostas Slukas potpisao za ljutog rivala PAO, pa su mu napisali pismo u kojem nikako nisu štedeli doskorašnjeg miljenika.

"Kada smo primetili da nisi bio raspoložen tokom proslave šampionata, čak nisi ni slavio, prišli smo ti i razgovarali s tobom. Pošto smo te izveli napolje i seli, zahvalio si nam se na svemu i posebno na podršci koju smo ti pružili u teškim vremenima. Rekao si nam da želiš ostati duže od svih, ali imaš problema jer te Barcokas ne ubacuje u igru mnogo.

Rekli smo ti da je tim iznad svega i da želimo da pronađeš kompromis sa našim trenerom, koga naravno podržavamo. Stavio si svoj ego iznad tima. Glavni razlog zašto si lažov i izdajnik je taj što smo ti rekli da ako se ne slažeš sa našim trenerom, bar da te zamolimo da ne dođeš u Panatinaikos. Onda si skočio sa stolice i rekao da ne bi otišao tamo ni za 10 miliona evra.

Rekli smo ti da smo to već čuli i savetovali ti da ne budeš tvrdoglav. Odgovorio si da nikad nisi bio izdajnik i da si odustao od mnogo novca da bi došao u Olimpijakos. Sve ovo dokazuje da si sve vreme glumio, da si već dugo vremena razgovarao sa našim neprijateljima i prodavao bajke nama i čitavoj porodici Olimpijakosa.

Nije nam važno što si otišao u Panatinaikos, jer naše rukovodstvo i naš trener su te zapravo odbili. Nikad nisi bio i nikad nećeš biti vođa. On se suprotstavio prljavom sistemu sa 28 godina i promenio istoriju evropske košarke. Odbio je PAO, zbog čega ga je svet Olimpijakosa voleo", piše u saopštenju.

foto: Pritnscreen/Instagram

Slukas, rođen u Solunu, karijeru je započeo u lokalnim klubovima, pre nego što je 2008. godine prešao u Olimpijakos.

Pomogao je Olimpijakosu da osvoji dve uzastopne titule u Evroligi 2012. i 2013. godine, nakon čega se 2015. preselio u Fenerbahče. On je sa turskim timom takođe osvojio Evroligu 2017. godine, da bi se u leto 2020. vratio u Olimpijakos.

Tokom poslednje tri sezone u Olimpijakosu, osvojio je dve "duple krune" i dva puta je stizao do fajnal-fora Evrolige.

Slukas je za ukupno deset sezona u Olimpijkosu četiri puta bio šampion Grčke i tri puta je osvajao nacionali kup, dok je sa Fenerbahčeom tri puta bio šampion Turske i pobednik kupa.

Naredne tri godine igraće u dresu Panatinaikosa.

(Kurir sport/Eurohoops)