Foto: Printscreen/Instagram

ubistvO ADVOKATA

OGLASILA SE MISICA SANJA PAPIĆ NA GODIŠNJICU UBISTVA MIŠE OGNJANOVIĆA: Ljubav živi, zauvek sa nama (FOTO)

Crna Hronika

Udovica poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) koji je ubijen na današnji dan, pre tačno pet godina, oglasila se potresnim rečima upućenim suprugu.

- Petogodišnji pomen voljenom Dragoslavu Miši Ognjanoviću. Ljubav živi. Zauvek sa nama, zauvek u našem srcu - piše u čitulji ispod koje su potpisani Sanja Papić, njihova ćerka kao i Mišin sin iz prvog braka, Petar Ognjanović.

Čitulja koju je dala Sanja Papićfoto: Printscreen

Na dan kada je ubica koji do danas nije pronađen, oko 20 sati ispred zgrade u kojoj su na Novom Beogradu živeli advokat, njegova supruga Sanja Papić i njihova ćerkica koja u to vreme još nije napunila ni godinu dana, sačekao Mišu i ispalio hice od njega, bivša misica oglasila se i na svom instagram nalogu.

- Pet godina - piše na njenom Instagramu na kom je objavila i jednu od najpoznatijih fotografija iz javnosti na kojoj je njen pokojni suprug Dragoslav Miša Ognjanović.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Podsetimo, poznati advokat je ubijen u trenutku kada je sa sinom Petrom izašao iz automobila i krenuo ka ulazu u zgradu. Prišao je, pucao u Dragoslava Mišu Ognjanovića i krenuo. Međutim, zastao je, okrenuo se i video da advokat nije mrtav, vratio se i ispalio još sedam hitaca u njega, dok je njegov sin klečao pored oca.

Petar Ognjanović, u napadu je zadobio lakše povrede.

Policija je odmah pokrenula akciju Vihor tragajući za ubicama, jer se veruje da je egzekutor imao i pomagače. Međutim, do današnjeg dana, ubice, pomagači niti nalogodavac zločina nisu identifikovani i uhapšeni.

Prijatelji advokata otkrili su posle njegove smrti da je Miša slutio da mu je život ugrožen i da je primetio dve osobe koje ga prate.

- Nije želeo obezbeđenje, želeo je normalan život . Mnogi su ga upozoravali ali on je verovao da ovako nešto ne može da se dogodi. Bio je oprezan ali ubice su ga ipak sačekale, i to na kućnom pragu - rekao je jedan prijatelj za Kurir.

Inače, Dragoslav Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih advokata u državi, pred haškim tribunalom zastupao je bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, a u krivičnim postupcima u Srbiji njegovu suprugu Mirjanu Marković. Bio je i branilac i dobar prijatelj Luke Bojovića, koji je u vreme ubistva advokata bio u zatvoru u Španiji.

Kurir.rs