Foto: Printscreen/Bakina kuhinja

sastojak koji ga čini najboljim

ISKUSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU OVAJ SASTOJAK U GRAŠAK: Razlika je neverovatna, zbog njega postaje neverovatno UKUSAN! RECEPT

Žena

Profesionalni kuvari često oduševe svojim savetima za ukusniju hranu. Ovog puta, oni su podelili jedan "tajni" sastojak za najukusniji grašak, kao i trik koji iskusne domaćice primenjuju.

U pitanju je čorba pripremljena sa mirođijom.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 prazilk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kasicica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Luk i praziluk propržiti na ulju i poslozi, pa dodati meso iseckano na kockice. Začiniti sa suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac. Kada se meso malo upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte.

Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte sa vodom. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte nekih 30-45 minuta (procenite sami).

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video: