Foto: Dragan Kadić

kurir tv

"RAĐAMO SE SA REČNIKOM NEVERBALNE KOMUNIKACIJE" Stručnjak šokirao: Naučno je dokazano, OVAJ eksperiment genima je pokazao sve!

Društvo

Predstojeća školska godina donosi početak nastave za većinu škola u Srbiji već sutra, 1. septembra, dok će samo nekoliko škola započeti sa časovima u ponedeljak, 4. septembra.

Za mnoge đake, naročito one u nižim razredima, otvaranje nove školske godine znači prilagođavanje novim zadacima, učiteljima i pravilima.

Ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović, najavila je da će u toku nove školske godine biti organizovani treninzi za edukaciju nastavnika i roditelja koji su zainteresovani za prepoznavanje "neverbalne komunikacije deteta", kako bi se brže reagovalo u slučaju da se uoče neki potencijalni problemi.

foto: MUP Srbije

Gost "Pulsa Srbije" koji je detaljnije pričao o ovoj temi je Marko Stojanović, stručnjak za tumačenje govor tela.

- Mi svi živimo u čoporima, a škola je samo jedan od tih čopora koji dolaze u životu. Prvi čopor je porodica, a mladunče odrasta tako što imitira odraslu jedinku u tom čoporu. Za sve ono što nam se desilo, suštinski ne može biti kriva škola ili društvo. Sve kreće od prvih imitacija, imitacija je prvi način učenja.

Potom se osvrnuo na neverbalnu komunikaciju, pa je ušao u njenu suštinu:

- Mi se rađamo sa neverbalnom komunikacijom, da bi jedinka preživela, ona ne dobija genima samo boju kose, očiju, već se i kroz gen prenose informacija, a to je i nauka dokazala. Pre nekoliko godina su uspeli da u jedan gen učitaju jednu pesmu, te su ga prebacili u drugu mašinu, i pesma je svirala. To znači da se rađamo sa određenim rečnikom neverbalne komunikacije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: