Foto: Printskrin

POČINJE!

SRPSKI TENISERI VELIKI FAVORIT NA OTVARANJU DEJVIS KUPA! I bez Đokovića naši momci nemaju čega da se boje!

Tenis

Četa Viktora Troickog danas igra reprizu svog meča protiv Južne Koreje iz grupne faze Dejvis Kupa iz prošle godine.

Srbija je pobedila tada - a sva očekivanja su da će Đere i Lajović u singlu - i Ćaćić I Kecmanović u dublu - ponoviti uspeh protiv Kvona i družine i ove godine - bez pomoći pristižućeg osvajača US Opena Novaka Đokovića.

Koreanci će se boriti do poslednjeg atoma snage i danas - ali će teško uzeti i jedan bod protiv naših asova - iako forma kod nekolicine nije na željenom nivou - tako da se ponovo očekuje ubedljiva pobeda od 3:0 za Srbiju.

foto: ITF Davis Cup 2023

Ipak, ovaj rezultat neće doći automatski - a pogotovo ne protiv tima koji je u kvalifikacijama izbacio Belgiju i čiji igrači su veoma motivisani da uzmu barem jedan set favoritima iz Srbije - što bi taj meč moglo da učini neplanirano neizvesnim.

"Reprezentaciju Koreje dobro poznajemo od prošle godine iz Valensije. Predvodi ih osvajač ATP trofeja Kvon, imaju jak dubl tim i veoma su borbeni. Najveći izazov u ovoj grupi predstavlja nam Španija - koja iako bez Alkaraza - ima tim za najviše poštovanje. Veoma smo srećni zbog činjenice da u timu ove godine imamo Novaka Đokovića, osvajača US Opena za ovu godinu - na čemu mu I ovom prilikom čestitamo. Sigurni smo da smo uz njegovu podršku tim za najviša dostignuća u ovom renomiranom takmičenju", izjavio je selector Troicki.

Program otvara meč Lajović-Čen, naredni meč singla je Đere-Kvon - dok čemo u dublu gledati Ćaćića I Kecmanovića protiv para Jinsung-Min-kju.

(Vuk Brajović)