Foto: MUP Novi Pazar, Facebook

NARKO SANITET: Prevozio marihuana umesto pacijenata u vozilu Hitne pomoći

Vozač S. P. (48) iz Raške uhapšen je na putu Novi Pazar - Raška kada mu je u vozilu pronađeno 3,4 kilograma marihuane

Crna Hronika

Vozač saniteta Hitne pomoći S. P. (48) iz Raške uhapšen je preksinoć nakon što ga je policija presrela na magistralnom putu Novi Pazar - Raška, gde mu je nakon detaljnog pretresa vozila u kutiji pronađeno 3,4 kilograma marihuane.

U pritvoru

Naime, sanitet se kretao iz pravca Raške ka Novom Pazaru, a policija ga je presrela u blizini novopazarskog naselja Šestovo. Tada su mu pripadnici MUP u vozilu pronašli tri velike kese. Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policija je u mestu Batnjik, na putu Novi Pazar - Raška, u sanitetskom vozilu doma zdravlja u Raški, kojim je upravljao S. P. pronašla tri kese sa oko 3,4 kilograma sasušene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu - stoji u saopštenju MUP.

Direktor Doma zdravlja Raška Milisav Galjak kaže za Kurir da poznaje radnika koji je uhapšen.

foto: Facebook

- Uhapšeni radnik S. P. 28. decembra 2020. godine došao je kod nas u Dom zdravlja Raška i to kao zaposleni na projektu koji imamo između opštine Raška i naše ustanove. Naime, taj projekat se zove „Podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Raška druga faza“ - rekao je direktor ove ustanove i dodao:

- Radnik S. P. kod nas je kao vozač Hitne pomoći radio na ugovor i to na određeno vreme. Ono što bi mogao da dodam jeste da mi kao ustanova nikada nismo imali problema s njim jer je svoje zadatke izvršavao na vreme i bio je ljubazan i pomagao je pacijentima. Takođe, smatram da državni organi treba da kazne svakoga ko je počinio neko krivično delo bez obzira na kojoj je funkciji ili radnom mestu.

foto: MUP Novi Pazar

Nije se javio

Kako je dalje naveo naš sagovornik, uhapšeni radnik S. P. tokom jučerašnjeg dana bio je na poslu.

- S. P. juče je s nalogom otišao za Beograd, gde je trebalo da doveze pacijenta i stigao je pred dom zdravlja oko 18 sati. Sanitet je i dalje na parkingu u krugu ustanove bio u 19 sati, prema rečima šefa voznog parka - kaže direktor Galjak i dodaje:

- S. P. pozvao je šefa voznog parka u 19.09 kako bi mu saopštio da treba da vozi pacijenta za Beograd i da za to poseduje nalog. Nakon toga, on je opet pozvao nadređenog šefa u 20.52 i rekao mu da će s njim poći i rođak, tačnije pratnja tog pacijenta kog je trebalo da transportuje za Rašku. Od tada se uhapšeni radnik nije javljao.

foto: MUP Novi Pazar

Direktor DZ Raška

Svako zadužen za svoje vozilo

Direktor Doma zdravlja Raška rekao je da će istraga utvrditi da li je vozač Hitne pomoći Raška bio s nekim u vozilu, kada i kako je stavljena droga u sanitet.

- Ono što bi napomenuo jeste i to da vozači saniteta duže to vozilo i oni brinu o njemu, naime, oni podnose izveštaje koliko kilometara su prošli, koliko goriva je potrošeno i svako je zadužen za svoje vozilo - rekao je Milisav Galjak.

Branka Travica