Foto: Contrast Studios

zanimljivosti

MISLIO SAM DA ZNAM KAKO SE GLUMI PRE LAUŠEVIĆA: Američki glumac Stiven MUR postao srpski zet, a sad ima prvu veliku ulogu u SRBIJI

Kultura

Karte za svečanu beogradsku premijeru dugo očekivanog filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", koja je zakazana za 10. oktobar u MTS dvorani, biće puštene u prodaju u sredu, 27. septembra, na blagajni ove kulturne ustanove. Posle velike nacionalne premijere, novo domaće kinematografsko ostvarenje, nastalo u produkciji "Kontrast studija" i "Telekoma Srbija", kreće 12. oktobra u redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije i regiona.

foto: Nemanja Nikolić

Jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju igra Stiven Mur, koji je oženio glumicu Jelena (devojačko Grujičić).

"Američki fudbal je bio moja prva ljubav. S vremenom sam ga voleo manje, a performans sve više. Već na prvoj godini medicine, na času hemije, zatekao sam sebe kako gledam u tablu i ponavljam isti skeč dok se 400 ljudi iza mene smeje. Svidelo mi se i nasred časa sam se pokupio i napustio studije medicine", pričao je Stiven za Kurir.

foto: Nemanja Nikolić

Ratna drama inspirisana istinitim događajima, "Heroji Halijarda" neispričana je priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti... U proleće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao "Operacija Halijard". Stiven je profesorica glume bila Mirjana Joković.

"Igram Edvarda Volša. Njegov avion se srušio u Srbiji, na putu ka Rumuniji, pa je zbrinut u srpskoj porodici" - ispričao je glumac

foto: Contrast Studios

Stiven je oduševljen saradnjom s našim glumcima.

"Mislio sam da znam kako se glumi pre nego što sam počeo da radim s Petrom, Žarkom, Nelom Mihailović i Ninom Nešković. Ipak, nakon ovog iskustva, naučio sam kako da glumim dobro. Laušević i Božović su iz nekog drugog vremena, njihov stil glume ne može da se uporedi sa onim što se danas podrazumeva pod našim poslom", ispričao je glumac.

foto: Nemanja Nikolić

Jelena je za Kurir ispričala kako je počela njena ljubav.

"Upoznali smo se na fakultetu baš kad je počela pandemija pa je naše školovanje prebačeno u onlajn format. Pošto je Los Anđeles bio veoma rigorozan po pitanju mera, obustavljena su snimanja, nismo mogli da šetamo, odlučili smo da dođemo u Srbiju i eto, dve godine kasnije, i dalje smo ovde. Ovde smo se i venčali, ali smo pravili i zabavu u Americi, gde se vraćamo krajem godine, kad završimo projekte na kojima radimo. Planiramo da radimo i nešto zajedno, scenario je pisao Stiven, a priča će povezati Ameriku i Srbiju, baš kao što ih povezuje i naš brak", otkrila je glumica.

Kurir.rs

Bonus video: