Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

izneo detaljnu odbranu u sudu

"JA SAM SE NJE PLAŠIO, BAVILA SE CRNOM MAGIJOM": Otac iz pakla sramno napao ženu koja je otkrila devojčicu u kadi

Uroš Pašajlić, optužen da je svoje dete držao samo i zaključano u stanu, u odbrani pred Prvim sudom u Beogradu više je govorio o svojoj partnerki, nego o ćerki

Crna Hronika

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je ćerku (8) držao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane i vode, dok je on sa novom partnerkom živeo u Borči, juče je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavio "da oseća krivicu zbog stanja u kom je dete pronađeno", tvrdeći da je devojčicu ostavio bez nadzora "samo" pet dana.

- Osećam veliku krivicu zbog moje ćerke, zbog toga što sam dozvolio da upadne u takvo stanje - rekao je Pašajlić i pokušao da se opravda time što je, kako navodi, koristio opijate.

"Osećam krivicu"

uroša pašajlić zlostavljao i izgladnjivao svoje dete mesecimafoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

- Upao sam u stanje da ne mogu da se brinem o svojoj ćerki. Osećam veliku krivicu što sam bio pod dejstvom alkohola i droge i što sam dozvoljavao ljudima da manipulišu sa mnom - rekao je on, pa izjavio da nije tačno da je dete zaključao.

- Ja je nisam zaključao u kupatilu. Bila je sama pet dana u stanu, ja sam izašao iz stana 19. marta i ostavio je. Nisam se vraćao - rekao je. Podsetimo, devojčica je u jezivom stanju u kadi, nađena 24. marta, a otkriveno je da ona nije išla u predškolsko, niti školu, da nije primila obavezne vakcine i obavila lekarske preglede.

devojčica živela sama u nehumanim uslovima, a nađena je u kadi u kupatilufoto: Shutterstock, Nenad Kostić

Okrivljeni otac se i juče, kao i na prvom ročištu, izjasnio da ne priznaje krivično delo u odnosu na svoju partnerku I. L. koja je policiji prijavila da je i nju držao zatočenu u stanu u Borči i da je tukao. Naveo je da je na dan kada je devojčicu ostavio u stanu, otišao kod devojke i da se ona spremala za proslavu firme.

- Pred proslavu, obukla se izazovno, imala je mrežaste čarape, kratku suknjicu i jaku šminku i kondom u torbi. Od mene je tražila drogu da ponese i ja sam joj dao - ispričao je, navodeći da je i on te večeri konzumirao kokain i da je u neko doba I. L. poslao poruku, na koju mu je ona odgovorila "da je ostavi na miru i da je pusti da živi svoj život i da se provodi".

Međutim oko pola dva, kako je ispričao, ipak ga je pozvala da dođe po nju i da su nastavili zajedno da piju i da se drogiraju.

nakon hapšenja, uroša pašajlić je doveden u tužilaštvo kako bi bio saslušanfoto: Zorana Jevtić

Ona je veštica

- Te noći ona je bila agresivna i sa mojim prijateljem je pričala o poslu, što je mene ponižavalo jer sam pola godine ranije dobio otkaz. Sumnjao sam da me vara, jer sam video ceduljicu sa muškim brojem i imenom, pitao sam je kada smo došli kući, ali je to negirala - rekao je i priznao da je te noći I. L. polomio šminku kako bi joj se osvetio "jer se šminka za drugog muškarca".

- Nisam je tukao, ona je mene tukla i udarala, u petak 24. marta me je udarila pesnicom u glavu i ja sam refleksno zamahnuo glavom i ne mogu da se setim da li sam i ja možda nju tako udario - ispričao je Pašajlić i dodao da je I. L. nazivao vešticom "jer se ona bavila belom i crnom magijom, i bila u sekti".

uroša pašajlića prijavila tadašnja devojka i.l. kojoju je unakazio od batina. nakon njene prijave sasznalo se da pašajlić drži dete zatočeno us tanufoto: Facebook, Nenad Kostić

- Ja sam se nje plašio - rekao je, pa za stanje u kom je zatečena njegova ćerka u stanu u Mirijevu, okrivio I. L.

- Govorio sam joj da je ona kriva što je moja ćerka onemoćala jer joj zbog nje nisam nosio hranu, nisam bio sposoban - naveo je optuženi u odbrani.

Devojka otkrila strahotu

Tokom torture shvatila da je dete samo

Pašajlić je, podsetimo, uhapšen 28. marta i od tada je u pritvoru. Juče je u pratnji zatvorskog stražara, u roze maijici i farmerkama, sa lisicama na rukama, sproveden u sudnicu. Za stravičan slučaj zanemarivanja deteta saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L., 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutim, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu - podseca izvor.

(Kurir.rs - Jelena Spasić)