OTAC MONSTRUM IZ MIRIJEVA PRIZNAO DA JE ĆERKU DRŽAO ZAKLJUČANU U STANU: Devojčica 15 meseci bila bez hrane i vode a ovo je NEGIRAO
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

prvi osnovni sud u beogradu

OTAC MONSTRUM IZ MIRIJEVA PRIZNAO DA JE ĆERKU DRŽAO ZAKLJUČANU U STANU: Devojčica 15 meseci bila bez hrane i vode a ovo je NEGIRAO

Crna Hronika -

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je u stanu u Mirijevu držao zatočenu ćerku (8), doveden je u pratnji zatvorskh stražara u Prvi osnovni sud u Beogradu u kom mu danas počinje suđenje.

On je danas pred sudom samo kratko negirao da je tukao partnerku Ivanu L., ali je priznao da je u stanu u Mirijevu držao zaključanu ćerku.

Inače, njegov branilac je danas sudu dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se kako je rekao, navodi da "Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava".

- Ovo u vezi Ivane negiram izvršenje krivičnog dela, a što se tiče ćerke priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dete, za ženu ne - mirnim tonom je rekao pred sudom Pašajlic, posle čega mu je sudija rekao da će detaljnu odbranu izneti na sledećem suđenju zakazanom za 5.oktobar.

Branilac optuženog javio se za reč i pojasnio da Pašajlić ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dete, već samo opis.

Prethodno, Pašajlić koji ni danas kao ni na saslušanju u tužilastvu nije izrazio kajanje, izneo je lične podatke. Naveo je da je neoženjen i nezaposlen.

- Po zanimanju sam programer, završio sam srednju školu za veb dizajn u Hamburgu. Poslednje prebivalište mi je u Borči, ali ga vise nemam. Od imovine imam automohil krajsler, osuđivan sam davno, kada sam zbog smrti oca konzumirao marihuanu - rekao je Pašajlić.

Inače i odbrana i tužilastvo su tražili da suđenje bude zatvoreno za javnost kada bude bilo reči o devojčici.

- Razmišljao sam, javnost za sada neće biti isključena sa suđenja - saopstio je svoju odluku sudija.

Zastupnica Pašajlićeve ćerke, istakla je imovinski zahtev.

Pašajlić je kroz hodnik suda sproveden u sudnicu u pratnji jednog stražara, u crvenoj majici, patikama i farmerkama.

On je bez ikakve reakcije prošao kroz hodnik, sa lisicama na rukama iza leđa.

Osim za držanje deteta zaključano u stanu, Pašajlić je optužen i da je na drugoj lokaciji, u drugom stanu takođe zatvorenu držao i fizički maltretirao partnerku Ivanu L.

Kada je uspela da mu pobegne, kako se navodi u optunžici Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu, Ivana L. je otišla u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ima ćerku koja je u stanu u Mirijevu sama.

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu devojčicu, kako sedi u kadi.

- Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava - ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Dete je odmah prebačeno u bolnicu, i na sreću se oporavilo.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track