Foto: AP Susan Walsh, Shutterstock, Kurir Televizija

KURIR TV

"BAJDENOVA ADMINISTRACIJA JE DOVELA PALESTINCE DO DNA PONIŽENJA!" Lopandić: Američka intervencija biće poslata zbog Irana

Planeta

Duško Lopandić, diplomata i stručnjak za međunarodno pravo, gostovao je u emisiji Usijanje gde se dotakao sukoba Hamasa i Izraela koja je ušla u peti dan.

- U ovom ratu se radi o sukobu Davida i Golijata. Gde je Izrael Golijat prema Hamasu. Tu se ne dovodi u pitanje ko je jači i ko će da pobedi jer se zna. Međutim, potencijalna američka intervencija je vezana prvenstveno za Iran i mogućeg širenja njihovog delovanja koje je sve očiglednije. Iran nije baš u najboljem stanju jer je jako iskrvario u siriskom ratu. Cela situacija je potencijalno opasna. Ipak mislim da je ovo jedna vrsta sukoba koje smo već videli bez obzira na ovu vrstu situacije. Mislim da će Izraelci krenuti u jednu vrstu okupacije - rekao je Lopandić i dodao:

- Što se tiče Bajdenove administracije, bez obzira što su imali neke strateške uspehe. Oni su doveli Palestince do dna poniženja. Ne možete da imate dugoračan mir, ako u potpunosti jedna strana sve dobije a druga ne.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: