Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kapiten Sokolova

JOVETIĆ PRED DUEL NA MARAKANI: Znam kako se pobeđuje na tom stadionu! Kruna karijere bi bila odlazak na Evro sa Crnom Gorom

Fudbal

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić umereni je optimista pred gostovanje "Sokolova" u Beogradu protiv Srbije.

Srbija i Crna Gora od 20.45 časova na "Marakani" igraju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija ima dva boda više i utakmicu više, ali se Crnogorci nadaju da mogu da izvuku makar remi i tako budu u prilici da prvi put u istoriji odu na završni turnir.

"Ne postoji strah. Odlazak na Evro sa Crnom Gorom bi mi bio najveći uspeh u karijeri. Svi to čekamo od 2007. i ulažemo emocije koje uvek postoje. Posebno je to izraženo kada su ključne utakmice. Kao što je ova. Uvek postoji pozitivna trema i naboj, a ja sam spreman da igram celi meč. Za nacionalni tim je uvek tako", poručio je Jovetić.

Prednost Srbije je svakako pojedinačni kvalitet, a koje su mane - popularni Jo Jo nije želeo o tome javno.

"Nećemo reći šta smo videli, zadržaćemo za sebe. U Budimpešti je Mađarska bila bolja u prvom poluvremenu, Srbija u drugom. Moglo je da ode na obe strane, na kraju je slavio domaćin. Srbija ima dobar tim, igrače koji igraju u odličnim klubovima. Mi poštujemo protivnika, ali uradićemo sve da ga savladamo. U naletu smo, poslednjih nekoliko utakmica smo igrali dobro i imali dobre rezultate, to treba da iskoristimo", jasan je napadač Olimpijakosa.

Jovetić je prošao školu Partizana, zna kako se pobeđuje na stadionu "Rajko Mitić" i ne krije da ima motiv više.

"Proveo sam u Beogradu toliko vremena, imam prelepe uspomene. Na ovom stadionu je bilo lepih utakmica i pobeda", zaključio je Jovetić.

Kurir sport

Bonus video: