Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

rat klanova

PIŽONOV ZET "ŠKALJARAC" LIKVIDIRAN U BUDVI: Ubijen jednim hicem iz snajpera! Njegov restoran preuzeo prijaltelj, pa i on stradao

Crna Hronika

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona i pripadnik škaljarskog klana, Goran Đuričković (48) ubijen je iz snajpera sa zidina Starog grada u Budvi dok je s prijateljima sedeo u bašti svog kafića 27. oktobra 2015. godine, a njegov

Đuričković je, da podsetimo, ustao od stola i zakoračio prema marini kada su se začuli pucnji nakon kojih je pao u more. U septembru 2017. godine policija je saopštila da je rasvetlila ovo ubistvo osumnjičen je Srđan Popović iz Banja Luke, koji je uhapšen u Austriji sa većom količinom droge, a Crnoj Gori je izručen u januaru ove godine.

Goran Đuričkovićfoto: Printscreen YouTube/Rudar 7

On se sumnjiči da je ispalio tri projektila iz snajpera, od kojih je jedan pogodio Đuričkovića i usmrtio ga.

Ključni dokaz državnog tužilaštva protiv Banjalučanina bili su DNK tragovi, otkriveni na tri čaure kalibra 7,62 milimetra i puškarnici zidina Starog grada. Odatle je, prema optužnici, sa udaljenosti od 70 metara pucano na Đuričkovića iz automatske puške “hekler end koh”.

foto: Printscreen YouTube/Rudar 7

Policija je, kao i sam Đuričković, imala saznanja da mu je život u opasnosti, a sve nakon što je ubijen njegov kum Saša Marković. Za Markovića se veruje da je bio slučajna žrtva u ratu kotorskih klnova i da su ti hici bili namenjeni Đuričkoviću, koji ovaj put nije uspeo da izbegne smrt.

Ovaj rat klanova počeo je 2014. godine, kada je u Španiji nestala velika količina kokaina. Preživeo je dva pokušaja likvidacije. U Valensiji je ranjen, a u drugom navratu crnogorska policija je osujetila napad i uhapsila dve osobe koje su osuđene 2016. godine.

Zbog toga je policija uhapsila Gregorija Majkla Ferarisa, državljanina Južnoafričke Republike, i Aleksandra Markovića. Oni su zbog kriminalnog udruživanja osuđeni na šest, odnosno pet godina.

Ukleti restoran u Budvi

Visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" Milić Minja Šaković iz Podgorice, koji je ubijen 17. juna prošle godine preuzeo je od udovice Gorana Đuričkovića njegov restoran "Old fišermens pab".

Milić Šakovićfoto: Printscreen/Vijesti

Šaković je sa nekoliko prijatelja večerao u ovom lokalu, kada mu je ubica prišao sa leđa i upucao ga. Isto kao Đuričković likvidiran je u svom restoranu.

Za ubistvo Šakovića osumnjičeni su Kragujevčanin Dušan Tanasković i Beograđanin Luka Piličević.

Kurir.rs