ŠOK OTKRIĆA SA SKAJA! KOŽARA IZDALI NJEGOVI ŠKLAJARCI: Minja i Rile Kapetan prodali glavu bliskog saradnika?! Sad su i oni MRTVI
Foto: Privatna arhiva, turska policija, Printscreen, MUP RS

likvidacija na krfu

ŠOK OTKRIĆA SA SKAJA! KOŽARA IZDALI NJEGOVI ŠKLAJARCI: Minja i Rile Kapetan prodali glavu bliskog saradnika?! Sad su i oni MRTVI

Crna Hronika -

Petar Lazović, glavni Zvicerov policajac, oteo je 1. avgista 2020. godine "Kožarevog vojnika", škaljarca Edmonda Mustafu, kome je ispričao da su ubistvo Alana Kožara na Krfu te godine "namestili" upravo njegovi sradnici iz klana!

Lazović je otkrio da su u pitanju bili, sada ubijeni, Milić Minja Šaković i Risto Mijanović.

Alan Kožar
Alan Kožarfoto: MUP RS

Mustafu su, kako navode podgoričke Vijesti, držali u City kvartu i sve vreme održavali komunikaciju sa Šarićem koji je u to vreme u zatvoru u Beogradu.

- Jesi čuo za Kožarevog vojnika Edmonda Mustafu iz Bara... Sinoć smo ga Ljubo i ja oteli u Baru, i doveli u PG štek stan, čuvaju ga momci naši... Rekao nam je za sedam-osam ubistava ko je počinio - raportira policajac Šariću i dodaje:

- Niko ne zna da smo ga oteli, ali procijenili smo da je bolje da nam ih išpija. Pod našom kontrolom je. Ispričao je za osam ubistava. Dali mu našu kriptu, jer njegovu ne smije da koristi. Sad je kod nas trenutno - objašnjava Lazović.

Milović i Lazović
Milović i Lazovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, Printscreen

Šariću tada prenosi da je u stanu sa Mustafom i da je taj Baranin tražio da mu kažu ko je izdao Alana Kožara.

- Kožar mu je sve bio. Kaže dajte mi ko je izdao Alana. Ja rekoh Minja Šaković i Risto Mijanović... Ja sam sa Komitom i Ljubom dogovarao, i ja i Ljubo se dogovaramo ako ne ispoštuje da ga povedemo da pliva za vazda - napisao je Lazović.

Podsetimo, visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45) ubijeni su na Krfu 2020. godine, 23. jula.

Tog dana, škaljarci nisu ni izašli iz kola ispred svoje luksuzne vile, a egzekutori su ih izrešetali sa 29 metaka. Tada su pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu sa plaže.

Milić Minja Šaković
Milić Minja Šakovićfoto: Privatna Arhiva

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u slučajevima protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovog klana, otkrio je imena egzekutora, među kojima je Dušan Jovanović zvani Giba. Prema rečima našeg izvora upoznatog u dešavanja iz podzemlja, Jovanović je ranije spominjan kao čovek koji sarađuje sa Darkom Šarićem, a njegov stariji brat, Vuk Jovanović, izrešetan je na Karaburmi pre godinu dana!

Dvostruko ubistvo na Krfu organizovali su Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Darko Šarić. Istragom su obuhvaćeni i bivši crnogorski policajci Petar Lazović i odbegli Ljubo Milović, kao i mnogi drugi.

A Petar Lazović tvrdi da su im Kožara "servirali" upravo Šaković koji je ubijen u Budvi prošle godine i Mijanovič čiji je nestanek još misterija.

1 / 5 Foto: Printscreen/odatv.com

- Sumnja se da je Mijanović, poznat i kao Rile Kapetan, mučen i ubijen u Istanbulu, kada ga je kavački klan namamio u vilu Željka Bojanića u tom turskom gradu - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Iako postoje fotografije njegovog mučenja, telo nikada nije pronađeno, a uhapšeni kavčani tvrde da je Mijanović živ i da je uhapšen na Jahorini 2022. godine!

Inače, Edmond Mustafa se sada oglasio za crnogorski Dan i izjavio da su neistine da je ikada bio otet i muče, kao i da je bilo šta radio pod prisliom.

Iako se u tekstu podgoričkih Vijesti pominje se da je oteti škaljarac ustvari Edmond Mustafa, ali je on to demantovao u izjavi za Kurir. Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

- Povodom tekstova gde se navodi, da sam otet i mučen od strane policije, morao sam da se obratim i demantujem navode koji se tiču mene. Naime, pominjan sam u kontekstu otimanja i mučenja i navodnog držanja u nekom stanu u Podgorici. Moram vam reći da to nikako ne odgovara istini. Nikad nisam bio otet i zlostavljan od određenih policijskih službenika kako bi od mene iznudili neka priznanja, to apsolutno nije tačno - navodi Mustafa i objašnjava:

- Ja sam sa nekim od njih obavljao razgovore. Ja sam spreman da se testiram na poligraf kako bi dokazao da je to sve laž. Isto sam i pomenuo kad sam dao izjavu u Specijalnom državnom tužilaštvu u Crnoj Gori kad sam se izjasnio da niko na mene nije sprovodio silu i protiv moje volje me držao u nekom stanu, takođe sam se nudio da me vode na poligraf da bi dokazao šta je istina. Molim vas da stavimo tačku na ovu nesitinu!

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track