Foto: Printscreen/Pink

"VOJSKA ĆE REŠITI TO AKO BUDE TREBALO" Vučić o sukobu na Horgošu: Neće im pasti na pamet da koriste teritoriju Srbije za obračune

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost korišćenja vojske u područjima na kojima se migranti obračunavaju između sebe na severu Srbije.

Politika
> 19:26h

Vučić je rekao da je danas rekao ministru Gašiću, da moraju da urade stvari koje moraju, ili da se sklone da uradi neko drugi.

- Rekao sam da kažu da li su sposobni ili nisu, da ako nisu ja ću doneti odluku i vojska će da reši to pitanje i više im nikada neće pasti na pamet da se tako ponašaju i koriste teritoriju Srbije za takve obračune - rekao je Vučić.

Kako kaže, uvodile su i druge zemlje vojsku kada je bilo potrebno, dodaje da će tada da vide kako će ti kriminalci i šverceri da nestanu sa tog područja u jednom danu.

- Očigledno je da sve nije u najboljem redu. Završićemo to. Lepo je nama u Beogradu, gde je bezbednost na izrazito visokom nivou, veća nego u svim evropskim metropolama. Šta da rade ljudi u Horgošu i Kanjiži? - pitao je Vučić.

- Moja poruka građanima sa severa Srbije je ta da ćemo se postarati za ovo na jedan ili drugi način - rekao je Vučić.