Foto: Dado Đilas, Printscreen

istraga

OTKRIVAMO NOVE DETALJE PLJAČKE U VILI MIĆE MEGATRENDA! Bivša uzela ključ iz sefa, otključala kasu, pa 5 kg zlata strpala u gepek!

Crna Hronika
> 16:52h

Policija je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv Ane V. , bivše devojke Miće Jovanovića, osnivača Univerziteta "Megatrend", zbog sumnje da ga je opljačkala i iz njegove kuće na Dedinju odnela skoro pet kilograma zlata, skupoceni "roleks", ženski sat "šafhauzen", zlatni lanac, masonski medaljon, zlatnike i starorimske novčiće!

Podsetimo, Jovanović je početkom avgusta prijavio krađu policiji, ali za daleko manje zlata nego što je na kraju utvrđeno da je odneto iz kuće.

Mića Jovanović foto: Dado đilas

Kako Kurir saznaje, sumnja se da je Jovanovićeva bivša devojka 26. jula kada on nije bio kod kuće, došla svojim BMW-om X6, javila se obezbeđenjeu, otključala vrata originalnim ključem koji je imala od ranije i šifrom koju je znala otvorila sef u kući i iz njega uzela ključ metalne kase u kojoj je Jovanović čuvao zlato.

- Iz njega je, kako se sumnja, odnela mnogo više zlata nego što se sumnjalo u početku, osim zlatinih poluga vrednih skor 265.000 evra i sata "rolex", vrednog 45.000 evra, uzela je i sat vredan oko 15.000 evra, muški zlatni lanac težine oko 200 grama, masonski medaljon od zlata, 40 starorimskih novčića i šest američkih zlatnika, od kojih je svaki težine 50 do 100 grama - otkriva izvor Kurira.

Kako je Kurir ekskluzivno otkrio, Mića Jovanović u prvoj prijavi policiji naveo i da je "roleksu" koji je ukraden limitirane serije "daj end dejt", koji ima veliku kolekcionarsku vrednost i košta najmanje 45.000 evra.

- Na poleđini sata je ugravirano "Milici za 30. rođendan i 10 godina vernosti. To je bio moj poklon bivšoj ženi - navodno je u prijavi napisao Mića Megatrend.

Mića Megatrend i njegova bivša devojkafoto: Marina Lopičić, Privatana Arhiva

Naveo je da je dok je on bio na putu u inostranstvu, otvorila sef i ukrala zlatne poluge.

Policiju je obavestio i da mu je Ana V. , kada je pozvao, rekla da je sat "preradila".

- Rekla mi je da je skinula poklopac sa sata, stavila drugi i napisala sličnu posvetu, ali umesto imena Milica, stavila je svoje ime - naveo je Mića Megatrendu u prijavi policiji.

Ovu prijavu, međutim, kasnije istog dana je povukao, ali je onda za medije objasnio da je posle povlačenja prijave, ponovo prijavio tada već bivšu emotivnu partnerku s kojom je u vezi bio 10 godina.

- Ja sam prijavio prvo, pa sam povukao, sve dok nisam video sigurnosne kamere i video da je u celoj toj akciji učestvovala i njena drugarica koja je veliko zlo. Prijavio sam i nju i njenu drugaricu - priča Jovanović.

Kako je Jovanović tada rekao, sigurnosne kamere su snimile da je u kuću došla sa drugaricom, koja se skrivala u automobilu kako je radnik obezbeđenja ne bi video.

Kuća Miće Megatrenda na Dedinjufoto: Zorana Jevtić

Objasnio je da je krađu ustanovio kada se vratio sa puta iz Francuske.

- 29. jula sam došao za Beograd utvrdio to, bio sam u dilemi da li da prijavim. Pa sam povukao, a kada sam video tu drugu devojku na kameri sam opet prijavio 1. avgusta. Mislim da se to planiralo malo duže, pa su uradile kada sam otišao na put - ispričao je Jovanović.

Kako saznajemo, na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Ana V. u kući provela nekoliko sati sa drugaricom, a da je potom u gepek svog BMW-a stavila vredne stvari koje je iznela iz kuće.

Jovanović je, kako saznajemo, tek u septembru otkrio da mu osim satova i zlatnih poluga, nedostaju i zlatnici kao i lanac i masonski medaljon.

Drugarica Mićine bivše žene foto: Printscreen/Instagram, Dado Đilas

Kako sazanjemo, Prvo osnovno javno tužilaštvo kom je tada podneta prijava protiv nepoznate osobe odmah je naložilo da se prikupe svi potrebni dokazi.

- Izvršen je uviđaj i tužilaštvo je naložilo da se izvrši DNK analiza, uzmu otisci pristiju, pregledaju kamere i prikupe drugi dokazi kako bi se utvrdilo ko je izvršilac krađe - potvrđeno je za Kurir, a prijava je sada stigla protiv Ane V.

Inače, kako je Kurir pisao, kuća Miće Megatrenda na Dedinju pokrivena je kamerama a u dvorištu je i fizičko obezbeđenje.

(Kurir.rs / J. S.)

Bonus video: