Foto: AP/Dita Alangkara, EPA/Christophe Petit Tesson

pariz

"NEĆU DA PLAČEM, REZULTAT MEČEVA NIJE TOLIKO BITAN" Dimitrov otvorio dušu pred FINALE sa Novakom!

Tenis

Najbolji svetski teniser Novak Đoković danas će igrati za sedmu titulu na mastersu u Parizu.

Srbin je juče posle tri sata i jednog minuta u sjajnom polufinalu savladao Andreja Rubljova posle preokreta sa 2:1 (5:7, 7:6 (7:3), 7:5).

Novak će u danas od 15 časova igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova za novu titulu.

Dimitrov je u polufinalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa, iako su mnogi veće šanse dali grčkom teniseru, Grigor je uspeo da napravi iznenađenje i ostvari plasman u finale.

"Morao sam da ostanem u igri i znao sam da je to sve što mogu da uradim. On je dosta podigao svoj nivo kako je meč prolazio i ceo duel je bio veoma napet. Na kraju sam ipak bio spreman za taj-brejk u trećem setu. Prvih pet poena u tajbrejku za mene je bilo veličanstveno. Morao sam da iskoristim ove šanse jer je to jedina opcija protiv ovako kvalitetnih tenisera. Nastavio sam da budem fokusiran i to je takođe bilo veoma važno. Svaki put kada bih udario loptu, uradio sam nešto značajno sa njom", rekao je Dimitrov i potom dodao:

"Neću da plačem, ali sam bio veoma emotivan posle meča. Ja samo živim u ovom trenutku jer je cela avantura u poslednje vreme bila vrlo netipična. Tenis mi sve više znači, a rezultat mečeva nije toliko bitan", rekao je Bugarin.

Kurir sport

Bonus video: