ĐOKOVIĆ U FINALU PARIZA! NESTVARNA POBEDA: Novak jači od bolesti i Rubljova! Posle preokreta stigao do novog meča za titulu
Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Polufinale

ĐOKOVIĆ U FINALU PARIZA! NESTVARNA POBEDA: Novak jači od bolesti i Rubljova! Posle preokreta stigao do novog meča za titulu

Tenis -

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igraće za sedmu titulu na mastersu u Parizu.

Posle tri sata i jednog minuta Đoković je u sjajnom polufinalu savladao Andreja Rubljova posle preokreta sa 2:1 (5:7, 7:6 (7:3), 7:5).

Novak će u nedelju od 15 časova igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova za novu titulu.

Bio je ovo neverovatan meč. Novak je od početka bio u problemu, bilo je vidiljivo da je stomačni virus uzeo danak.

Mučio se Đoković fizički, nije uspevao da parira Rusu, pa ga je to koštalo prvog seta. Rubljov je u 12. gemu napravio brejk i dobio taj deo igre.

Novak se malo podigao u drugom setu, ali iz četiri prilike nije uspeo da napravi brejk.

Set je ušao u taj-brejk, gde je Novak bio dominantan i dobio taj deo igre sa 7:3.

Ni u trećem setu nije bilo brejka sve do 12. gema. Pri rezultatu 6:5 na servis Rubljova srpski as je odigrao fantastično odbranu u nekoliko poena i stigao do brejka koji mu je omogućio i konačan trijumf.

Kurir sport

NOVAK ĐOKOVIĆ - ANDREJ RUBLJOV 5:7, 7:6 (7:3), 7:5

TOK MEČA

3. SET

7:5 - Gotovo je! Tri sata i jedan minut trajalo je polufinale između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova. Treći set je trajao tačno sat vremena.

6:5 - Servisna klinika Đokovića, sa nulom, uz 17. as u meču. Samo 99 sekundi je trajao ovaj gem.

5:5 - Šteta, šteta. Novak je osvojio prva dva poena na servis Rubljova, bio na dva poena od konačne pobede, ali nije izdržao. Rubljov je dobrim servisima izborio izjednačenje.

5:4 - Išao je gem lagano u ritmu Novaka, ali je onda sam sebi stvorio dramu posle pete duple servis greške. Ipak, izvukao se i dobio gem. Interesantno je da je poslednji poen u gemu Novak dobio posle loptice koje je poslao u aut, ali Rubljov nije tražio čelendž, niti je glavni sudija meča reagovao.

4:4 - Rubljov je tek sada posle dva sata i 42 minuta igre napravio prvu duplu servis grešku. Novak je time stigao do 30:30, ali Andrej nije dao šansu Novaku za brejk priliku. Odservirao je 15. as i izjednačio.

4:3 - Niže Novak duple servis greške, ovo mu je bila četvrta, ali sve to popravlja sjajnim prvim servisom i vinerima.

3:3 - Izjednačio je Rubljov, dobro je servirao u četiri poena, posle prvog koji je dobio Novak.

3:2 - Još jedan gem sa samo jednim izgubljenim poenom.

2:2 - Šteta, Novak nikako da napravi brejk. Sada je imao dve vezane brejk prilike na 15:40, ali se Rubljov nekako izvukao.

2:1 - Odlično služi Đokovića servis u ovom meču. Nova dva asa, 15. i 16. u meču, i viner za novi gem. Jedini poen koji je izgubio posledica je treće dvostruke servis greške.

1:1 - Dva asa i jedan viner olakšali su Rubljovu put do izjednačenja u gemovima.

1:0 - Sjajan uvod u set, sa nulom je Novak servirao. Upisao je novi as.

Novak je ove godine dobio osam od 11 odlučujućih setova.

Novak je morao na masažu uoči trećeg, odlučujućeg seta.

Novak Đoković, masaža
foto: Screenshot

2. SET

7:6 (7:3) - Novak dobija set posle 61 minuta igre. Set bez brejka rešen je u taj-brejku. Ovo može samo Novak. Teško da bi ijedan drugi teniser u ovakvom stanju, kada se bori sa stomačnim virusom i sjajnim rivalom, uspeo da osvoji set.

Rubljov je prvi servirao i dobio poen. Potom je Novak sa dva sjajna servisa preokrenuo i poveo sa 2:1 u taj-brejku.

Mini-brejk Novaka pri rezultatu 2:2.

Neverovatan poen osvaja Novak za 4:2. Publika je na nogama! Ovacije za Srbina. Novak je sjajnim servis vinerom stigao do 5:2.

6:6 - Dva asa i jedan viner doneli su Novaku gem kojim je odveo drugi set u taj-brejk.

5:6 - Sporna situacija u 11. gemu. Rubljov je pri rezultatu 15:0 tražio čelendž pošto je odigrao. Ispostavilo se da je Novakova loptica otišla u aut, poen je dodeljen Rusu, a Đoković se bunio da je rival zakasnio sa traženjem čelendža.

5:5 - Četiri vezana poena, jedan viner i deseti as u meču, doneli su Novaku izjednačenje.

4:5 - Mučio je Novak Rubljova na servisu, ali nije uspeo da stigne do trećeg vezanog gema u kome je stigao do brejk prilike. Đoković će u narednom gemu servirati za opstanak u meču. Drugi set traje 42 minuta.

4:4 - Novak dobija još jedan servis gem u nešto laganijem ritmu. Promenila se slika, sada Novak lakše dobija svoje servis gemove. Upisao je drugu duplu servis grešku, ali i deveti as. I dva nova vinera je zabeležio.

3:4 - Novak je ispustio još jednu brejk loptu. Četvrtu u ovom setu. Rubljov dominira forhend vinerima, ima ih čak 20 u dosadašnjem toku meča, naspram osam koliko je upisao Novak.

3:3 - Dva vezana vinera donela su Novaku brzi gem sa jednim izgubljenim poenom. Utisak je da malo lakše dobija svoje servis gemove.

2:3 - Neverovatno, Novak je ispustio tri vezane bejk lopte. Rubljov je proradio na servisu na 0:40. Prvo je upisao as servis, zatim četiri vinera u nizu za novo vođstvo u gemovima.

2:2 - Dva i po minuta je bilo potrebno Novaku da dobije servis gem. Ne toliko težak gem, posle dužeg vremena.

1:2 - Još jedan gem za Rubljova bez izgubljenog poena. Đoković se i nije previše trudio u ovom gemu. Rus je upisao jedan as i jedan viner.

1:1 - Spasao je Novak jednu brejk loptu i izjednačio. Đoković je upisao tri asa u gemu koji je trajao četiri minuta.

0:1 - Rubljov je prvi servirao i sa nulom uzeo gem.

Đoković praktično od starta meča deluje umorno. Poznato je da je prethodnih dana imao i problem sa stomačnim virusom. Videlo se tokom prvog seta da nije baš u najboljem raspoloženju, da se ne oseća dobro.

1. SET

5:7 - Novak je izgubio servis gem u najgorem mogućem momentu, pa Rubljov dobija prvi set posle 59 minuta igre. Rubljov je iskoristio prvu brejk loptu u gemu.

5:6 - Rubljov servira mnogo kraće gemove. Upisao je dva vinera i dva asa i ponovo poveo u 1. setu.

5:5 - Ponovo je Novak krenuo sporije u svoj servis gem. Rubljov je osvojio prva dva poena, a zatim je Novak odservirao as, zatim još četiri puta sjajno servirao i stigao do izjednačenja.

4:5 - Prvo viner, pa tri vezana asa za novo vođstvo Rubljova.

4:4 - Novak se vratio iz ambisa! Na 0:40 uspeo je da spase tri brejk lopte, a veže još dva poena i stigne do izjednačenja u gemovima.

3:4 - Spasao je Novak dve gem lopte, stigao na 40:40, ali jedan viner Rubljova, potom greška Novaka, doneli su novi gem Rusu.

3:3 - Pet minuta je trajao gem, Novak je upisao viner i as za izjednačenje.

2:3 - Rubljov osvaja gem bez izgubljenog poena.

2:2 - Rubljov je uzeo prva dva poena na servis Novaka, ali je Đoković zatim vezao naredna četiri za gem.

1:2 - Prvi gem koji je neki teniser dobio nešto lakše nego prva dva. Ono što ne valja je da su oba tenisera prilično umorna na startu meča.

1:1 - Auh, Rubljov odmah vraća brejk! Gem je trajao čak 10 minuta i 10 sekundi, a Novak je propustio četiri gem lopte. Novak je odmah po završetku gema otišao do ograde kako bi se odmorio. Ne valja, deluje umorno.

1:0 - Brajk! Đoković oduzima servis Rubljovu već u prvom gemu u meču. Sjajan forhend Novaka na brejk lopti.

Publika je već počela da zviždi teniserima u prvom gemu, tačnije Rubljovu koji se žalio da jedan reflektor smeta igračima.

Prvi servira Andrej Rubljov.

Zbog dužine prvog polufinala, koje je trajalo dva i po sata, početak meča kasni u odnosu na predviđenih 17 časova.

Novak Đoković, masters, Pariz
foto: Screenshot

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Andreja Rubljova za finale mastersa u Parizu.

Đoković je na putu do polufinala izbacio Ečeveriju, Grikspora i Runea. Na drugoj strani, Rus je bio bolji od Nišioke, Van Den Zandšlupa i De Minora.

Srpski as vodi sa 4-1 u pobedama protiv Rusa. Rubljov je dobio finale u Beogradu 2022. godine, dok je Novak bio bolji 2021. na finalnom mastersu, takođe i 2022. godine na završnom mastersu, a ove godine ga je dobio u dva četvrtfinalna meča, na Australijan openu i Vimbldonu.

Pobednik ovog meča igraće u nedelju u finalu protiv Grigora Dimitrova koji je savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6).

Kurir sport

Bonus video:

00:05

Novak na meču u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track