PUNJENE LIGNJE I DALMATINSKO VARIVO NA POSEBAN NAČIN! Majka i snajka pripremale specijalitet koji se dopao svima: Čista desetka!
Još jednu uspešnu i prvu baražnu kulinarsku nedelju danas će privesti kraju tim Rosić iz Beograda koji će pokušati da osigura mesto u daljem takmičenju.
O timu Rosić:
Majka Nevenka je dugo radila u Energoprojektu, a sada uživa u penziji. Voli da pliva i kuva. Ističe da je veoma vešta u kuhinji i da je pravi majstor za pice, kiflice i pitice. Uživa u svemu što radi i uvek je pozitivna. Snajka Silvija se bavi javnom nabavkom. Slobodno vreme provodi sa prijateljima i porodicom. Obožava da kuva za društvo, a omiljeno jelo joj je jagnjetina. Sin Jovan je vlasnik auto placa. Voli da čita, a priznaje da se i u kuhinji jako dobro snalazi i da je njegov čuveni specijalitet domaći humus.
Jovan je izabrao polje pod rednim brojem četiri, a iza njega se krio specijalitet - Punjene lignje i dalmatinsko varivo.
Dame su izostavile četiri namirnice u nabavci, pa im je vreme za pripremu bilo uskraćeno za osam minuta, te su za ovaj specijalitet imale 52 minuta.
Ostale majke i snajke koje su ocenjivale Nevenku i Silviju. Majka Nevenka je dobila sitne kritike, pa je prosečna ocena za njeno jelo osam, a snajka Nevenka je dobila apsolutne pohvale, pa je njena ocena deset.
Sin Jovan je uspeo da prepozna koja dama je napravila koje jelo, ali se u mini kvizu nije najbolje snašao, pa je ostao uskraćen za dnevnu nagradu u iznosu od 10.000 dinara.
Kurir.rs
Bonus video: