Foto: Franz Kirchmayr / AFP / Profimedia

BUNDESLIGA

TUHEL KRITIKOVAO GUST RASPORED TAKMIČENJA: Neki će reći da je to izgovor...

Fudbal

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel kritikovao je gust raspored takmičenja koji, kako je naveo, ne donosi dobro ni fudbalu ni igračima.

Bajern će u petak od 20.30 igrati na gostujućem terenu protiv Kelna u Bundesligi, samo 24 časa od povratka u tim svojih reprezentativaca Kanađanina Alfonsa Dejvisa i Kima Min Džea iz Južne Koreje.

Potvrđujući da će Džamal Musijala i Matejs de Liht propustiti utakmicu, Tuhel je rekao da su igrači psihički umorni i fizički premoreni.

"To je pitanje televizijskih prava, a kanali mogu da biraju ekipe. To je drugi put da u petak igramo na gostujućem terenu. Alfonso i Min Dže se danas vraćaju posle dugog putovanja, a ovo je očigledno vrlo štetan raspored", rekao je Tuhel.

"Neki će reći da je to izgovor, ali ako ste čuli (trenera Liverpula) Jirgena Klopa, oni će igrati u subotu u 12.30 protiv Mančester sitija, a mi igramo sutra na gostovanju. To je ograničenje, a možda i više od toga", dodao je trener nemačkog šampiona.

foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Odmah posle prethodne pauze zbog obaveza reprezentacija u septembru, Bajern je igrao takođe u petak i utakmicu završio remijem protiv Bajera iz Leverkuzena (2:2).

To su jedine dve neporažene ekipe u Bundesligi ove sezone, Bajer je prvi na tabeli sa 31 bodom, a Bajern ima 29.

Za nedavne prijateljske utakmice Bajern i Borusija Dortmund imale su po pet igrača u reprezentaciji Nemačke.

Nemačka je na svom terenu izgubila od Turske sa 2:3, a u Beču od Austrije sa 0:2, u utakmici u kojoj je fudbaler Bajerna Leroj Sane dobio crveni karton.

"Pretpostavio sam da će se to dogoditi, to sam rekao Leroju. Videli smo da nije zadovoljan i da neće moći da se uzdrži ako ga isprovociraju", rekao je Tuhel i pozvao igrače da ostanu mirni, koncentrisani i da se otarase negativnih osećanja.

(Kurir sport)