Foto: Printscreen/Društvene mreže, Privatna arhiva

apelacioni sud u nišu

OSUĐEN DEDA (75) KOJI JE UDARIO NAĐU (11) U ZONI ŠKOLE U LEBANU! Dobio 8 godina zbog saobraćajke: Udario je otpozadi, pa pobegao

Crna Hronika
> 12:13h

Apelacioni sud u Nišu preinačio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Lebanu okrivljenom Aleksandru Miliću (75) iz okoline Lebana koji je u martu prošle godine u zoni škole otpozadi udario devojčicu Nađu Tasić (11), koja je nakon 11 dana od zadobijenih povreda preminula.

Naime, Osnovni sud u Lebanu je u junu Milića osudio na pet godina za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, dok je pored toga dobio i godinu dana i šest meseci zbog nepružanja pomoći povređenoj. Niški Apelacioni sud ove nedelje doneo je odluku da se ta prvostepena presuda preinači i da mu se nakon uložene žalbe kazna poveća, i odlučeno je da se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

devojčica nađa tasićfoto: Privatna arhiva

- Utvrđeno je da je Aleksandar Milić kobnog dana 15. marta 2022. u zoni škole gde je dozvoljena brzina kretanja 30 kilometara na sat vozio 45 na sat, kao i da je devojčicu Nađu Tasić iz istog mesta, kolima udario otpozadi dok se kretala van kolovoza. Nakon udarca izašao je iz vozila video kako nepomično leži u kanalu pored puta i pobegao sa mesta nesreće peške - kaže naš sagovornik šta se navodno, navodi u presudu Apelacionog suda u Nišu i dodaje:

- Sudsko veće Apelacionog suda u Nišu u obzir je uzelo i to da se okrivljeni Aleksandar Milić nijednom tokom postupka nije pokajao za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo dete. Takođe, tokom postupka je sve vreme negirao krivicu, gde je čak naveo i da je tada vozio 20 kilometara na čas. Naveo je i da je pre nesreće video grupu dece kako se igraju u dvorištu škole, a nakon 10 metara je udario dete koje je završilo sa tom igrom, što znači da je bio svestan da postoji opasnost da su deca na putu.

okrivljeni aleksandar milićfoto: Printscreen/Društvene mreže

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila 15. marta prošle godine u selu Šilovu u blizini škole nadomak Lebana, a devojčica je u Kliničkom centru Niš preminula 26. marta.

- Nađa Tasić je prilikom udarca zadobila teške telesne povrede i od tada se 11 dana nalazila u kritičnom stanju. Ona je imala nagnječenje mozga sa otokom i bila je u veštačkoj komi - podseća izvor i dodaje da se optuženi nakon što je pobegao sa mesta nesreće predomislio pa je nakon nekog vremena došao i sam se prijavio policiji.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video: