OSTALI SMO BEZ ĆERKICE, A VOZAČ JE NA SLOBODI: Majka male Nađe (11) koja je stradala pred školom traži pravdu
Foto: Privatna Arhiva

nesreća kod lebana

OSTALI SMO BEZ ĆERKICE, A VOZAČ JE NA SLOBODI: Majka male Nađe (11) koja je stradala pred školom traži pravdu

Crna Hronika -

Devojčica Nađa Tasić nastradala je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Lebana, kada ju je kolima udario meštanin A. M. (74).

Devojčica je u nesreći zadobila teške povrede od kojih je posle 11 dana borbe za život preminula u bolnici.

Nesreća se dogodila 15. marta u selu Šilovu u blizini škole, a devojčica je u KC Niš preminula 26. marta. Majka nastradale Nađe, Jelena Tasić, za Kurir kaže da su bez ćerkice ostali pre više od dva meseca, a da je vozač koji je osumnjičen za nesreću u pritvoru do saslušanja svedoka, nakon čega je pušten.

Nađa, Lebane
foto: Privatna Arhiva

- Stiglo nam je saobraćajno veštačenje i u njemu stoji da se moja ćerkica kretala 40 cm od asfalta. On je nije video, udario ju je svojim kolima, bacio u vis, a potom odbacio u kanal - priča potresena Jelena i dodaje:

- Nađa je od siline udarca zadobila teške telesne povrede, bila je u komi jedno vreme i na kraju je preminula. On je veći deo svog života proživeo i pitanje je da li će uopšte dočekati kaznu, a mi smo ostali bez deteta i za nas nema gore kazne od toga. Osim toga, odmah je pušten iz pritvora i sve vreme je na slobodi.

Majka objašnjava za Kurir da je celo mesto u strahu od kada se nesreća dogodila i da niko više svoju decu ne sme da pusti na ulicu.

- Osim Nađe imamo i mlađeg sina koji je treći razred, plašimo se za njega. Od kako se ovo dogodilo ušao je strah u sve roditelje i decu. Roditelji više ne puštaju decu da idu sama u školu, već ih prate, a naše male komšinice prečicom odlaze do škole da bi izbegle asfalst. Sinu ne dozvoljavam da vozi ni bicikl, ni trotinet ako mi nismo pored njega - priča majka.

Nađin sastav
Nađin sastavfoto: Privatna Arhiva

Jelena je rekla za Kurir da ona smatra da na koliko god osude vozača nijedna kazna nije dovoljna.

- Smatram da su kazne za ovo delo male, a plaši me i mogućnost da će brzo izaći na slobodu, sve i da ga osude. Tražim pravdu, izmene zakona, više se odgovara za zastićenu životinju nego za nevino dete - kroz suze dodaje majka.

Potresan sastav

Želim da svuda bude mir

Malena Nađa, nekoliko dana pre stravične nesreće, napisala je školski sastav čije reči kidaju dušu.

- Želim da promenim mnogo toga, znam da je to mnogo teže nego što ja zamišljam, ali moja želja je iskrena i velika. Razmišljam koliko je možda gladne dece, koliko nekoj deci nedostaje roditeljski zagrljaj i majčin savet - napisano je u sastavu.

Nađa je u svom sastavu napisala da je želela da sva deca uživaju u svakom danu, da slobodno trče, smeju se, raduju i igraju, kao i da svuda bude mir.

Kurir.rs/J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track