Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

ŽENA DARKA MILIČIĆA OBJAVILA POTRESNU SLIKU SA UBIJENIM BRATOM: Markuša likvidirali pre 6 godina, ona i dalje neutešna

Crna Hronika
> 14:07h

Atraktivna Zorana Miličić, supuga proslavljenog košarkaša Darka Miličića, kojoj je pre tačno šest godina nepoznati egzekutor u sačekuši iz mraka ubio brata Marka Markuša (29) u Novom Sadu oprostila se od njega emotivnom porukom i fotografijom na društvenim mrežama.

Brutalna likvidacija, podsetimo, dogodila se 24. novembra 2017. godine oko 21.30 sati na parkiralištu ispred teretane u ulici Hajduk Veljkovoj, naspram zadnjeg ulaza u Klinički centar Vojvodine. Napadač ga je izrešetao iz "škorpiona", a potom pobegao u nepoznatom pravcu, dok je Markuš privatnim kolima prevezen u bolnicu gde je uprkos svih napora lekara preminuo. Inače, samo nekoliko meseci pre ubistva Markuš je izašao iz zatvora.

atraktivna žena košarkašafoto: Pritnscreen/ Instagram

Zorana Miličić je prvo na svom Instagram profilu objavila potresni citat verovatno aludirajući na porodičnu tragediju koja ih je pre šest godina sve zavila u crno.

- Smej se tako glasno da se i tuga smeje zbog tebe. Bori se tako snažno, da čak i vera prihvati poraz. Voli tako iskreno, da se i mržnja skloni sa puta - napisala je u prvoj objavi atraktivna supruga proslavljenog košarkaša.

ubijeni marko markušfoto: Instagram/Marko Markuš

Nakon toga usledila je fotografija na kojoj se može videti kako ona i njen ubijeni brat poziraju još dok su bili deca, a pored je stavila i simbolično crno srce.

Inače, ovo nije prvi put da se neutešna Zorana oprašta od svog brata na društvenim mrežama, jer je ona i ranije na svaku godišnjicu uputila poneku potresnu reč. Takođe, isto je radila i danima nakon što je ubijen.

- Markuš je živeo brzo, ludo i raskalašno, o čemu su svedočili brojni privatni video snimci, kao i fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama.

fotografiju koju je objavila zorana na današnju godišnjicu ubistva svog rođenog bratafoto: Privatna Arhiva

Ubijeni Markuš je, da podsetimo, sin bivšeg policajca bio je dobro poznat po kriminalnim radnjama, a nekoliko puta je i osuđivan. Ubijenog su, navodno, u podzemlju bili prozvali i "novi Knele". Pa da podsetimo, Knele je Aleksandar Knežević (21) beogradski kriminalac i žestoki momak koji je ubijen u oktobru 1992. godine.

- Likvidacija je bila unapred isplanirana, a napadač je pratio kretanje žrtve koju je kobnog dana iz mraka izrešetao sa šest hitaca kada je nakon utakmice pokušao da uđe u svoj "mercedes" koji je bio parkiran ispred jedne teretane - podseća izvor i dodaje:

ubijeni markuš je bio zet darka miličićafoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Napadač je u rafalnoj paljbi sa šest metaka ubio Markuša koji je od zadobijenih povreda preminuo. Egzekutor je navodno, imao pomagača koji je bio sa njim tokom zločina. Do danas napadač nije uhapšen, a motiv ubistva je nepoznat.

Proslavljeni košarkaški as Darko Miličić je bio u dobrim odnosima sa ubijenim šurakom Markom Markušem sa kojim je često izaš u provod i na druženja. Nakon likvidacije izjavio je da njegova supruga nije mogla da utiče na to čime će se baviti njen brat koji je ubijen u pravom mafijaškom stilu.

Debeo dosije

Marko Markuš

- 2006. - osuđen zbog napada na policajca

- 2006. - optužen za ranjavanje dvojice mladića

- 2007. - optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića

- 2008. - osumnjičen za pokušaj ubistva biznismena Miće Nikolića Sarme

- 2008. - nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je preminuo

- 2012. - Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera

(Kurir.rs)