ZVALI SU GA NOVI KNELE, DARKO MILIČIĆ MU BIO ŠURAK: Markuš je živeo RASKALAŠNO, izrešetan dok je izlazio iz mercedesa (VIDEO)
Foto: Facebook

ubijen nekoliko meseci po izlasku iz zatvora

ZVALI SU GA NOVI KNELE, DARKO MILIČIĆ MU BIO ŠURAK: Markuš je živeo RASKALAŠNO, izrešetan dok je izlazio iz mercedesa (VIDEO)

Crna Hronika -

Marko Markuš (29) ubijen je pre tačno pet godina u pucnjavi ispred novosadskog hotela "Sajam" u Hajduk Veljkovoj ulici kada je izlazio iz svog "mercedesa".

Napadač je na njega ispalio sedam hitaca iz vatrenog oružja. Ovaj mladić, inače sin bivšeg policajca, inspektorima je bio dobro poznat jer je kriminalnu karijeru počeo kao maloletnik. On je nekoliko meseci pre smrti pušten iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva.

Marko Markuš
foto: Facebook Printscreen

Markuš je imao debeo policijski dosije. U februaru iste godine pušten je iz zatvora nakon što je odslužio kaznu za nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je kasnije u bolnici preminuo od posledica povreda. U vreme ubistva, protiv njega se vodio postupak za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću, zvanom Dizel, kom je 2014. Ulici Laze Telečkog polomio vilicu, ali je postupak obustavljen nakon njegove smrti.

Živeo je brzo, ludo i raskalašno, o čemu su svedočili brojni privatni video snimci, kao i fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Darko Miličić
Darko Miličićfoto: Dragana Udovičić

Marko je bio šurak čuvenog košarkaša Darka Miličića. Markova rođena sestra Zorana i Darko su se venčali u maju 2009. godine posle nekoliko godina zabavljanja. Prvo je usledilo crkveno venčanje u Sremskim Karlovcima, a zatim i slavlje u Novom Sadu. Bračni par Miličić ima troje dece.

Markuš je u medijima nazivan "novim Kneletom".

Potraga za njegovim ubicama i dalje traje.

Debeo dosije Markuša

- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca

- Optužen za ranjavanje dvojice mladića 2006.

- Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića 2007.

- Osumnjičen zbog pokušaja ubistva biznismena Miće Nikolića Sarme 2008.

- Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je preminuo 2008.

- Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajperiste 2012.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track