Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

bundesliga

TRANSFER KARIJERE ZA REPREZENTATIVCA SRBIJE: Dortmund zagrizao za štopera koji nije standardan kod Piksija! Cena je MILIONSKA

Fudbal

Fudbalski reprezentativac Srbije Erhan Mašović mogao bi tokom zime ili na kraju ove sezone da promeni klub.

foto: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Sjajne i sigurne partije u dresu Bohuma koje Erhan Mašović prikazuje u Bundesligi, nisu prošle nezapaženo. Nekoliko nemačkih medija piše da bi momak rođen u Novom Pazaru pre 24 godine mogao plavi dres Bohuma, da zameni žuto-crnim Borusije iz Dortmunda. Skauti "milionera" već duži period prate srpskog reprezentativca i navodno je klub spreman da plati milionski obeštećenje, već ove zime.

Nije tajna da je defanzivna linija veliki problem za Dortmund i da su baš zbog toga plaćali ceh neplaniranim porazima u Bundesligi i kiksevima u Ligi šampiona.

Štopere u Borusiji igraju vremešni Mats Humels (35) i reprezentativac Nemačke Niklas Zile (28). Šansu dobijaju Niko Šloterbek (24) i Antonios Papadopulos (24). Struka Dortmunda smatra da bi zadnju liniju trebalo osvežiti, a izbor trenera Edina Terzića je upravo Erhan Mašović (25) koji je odigrao 14 utakmica za Bohum, 13 u Bundesligi i jedan u kupu.

foto: Starsport/Srđan Stevanović

Povodom cele priče komentare o eventualnom transferu nisu davali čelnici oba kluba, a nije se oglašavao ni reprezentativac Srbije, koji se afirmisao u Čukaričkom. Erhan Mašović imao je ponudu od moskovskog Spartaka pred kraj letnjeg prelazno roka i ona je iznosila 10.000.000 evra. Klubovi su se navodno dogovorili, ali Mašović nije bio zadovoljan platom.

Nemački mediji otkrivaju da srpski defanzivac ima klauzulu u ugovoru, tačnije da zainteresovani klub može da plati 12.000.000 evra i bonuse i tako dobije Mašovićev potpis.

Erhan Mašović prošao je sve mlađe kategorije Srbije. Za A tim debitovao je 2022. godine u Ligi nacija kod selektora Dragana Stojkovića Piksija, u pobedi nad Slovenijom - 4:1. Drugi meč odigrao je u istom takmičenju protiv Švedske (4:1), a treći 16. juna ove godine u prijateljskom odmeravanju snaga sa Jordanom (3:2).

Kurir sport