Foto: Kurir televizija

kurir tv

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime (VIDEO)

Zanimljivosti

Konačno je stiglo vreme prazničnog raspoloženja pesme i vina, ali i vreme kada u širokom luku zaobilazimo vage za merenje, zbog obilnog i nezasitog prejedanja, narodski rečeno vreme krkanja.

Postoje zaboravljena jela koja nam nisu na radaru, zbog proverenih, ali već pomalo dosadnih, čudesa od mesa, sarmi i ruskih salata, koje će se nesumnjivo naći pred nama.

Jedno od takvih jela jeste stara sremačka poslastica - čuveni salčići.

foto: Profimedia

Ovaj kolač napravljen po pravom tradicionalnom receptu možete probati festivalu Gastro Srem koji se pred sam kraj godine održava u Staroj Pazovi.

A jedna od kuvarica, Ceca Sremica bavi se proizvodnjom kolača već 15 godina i otkrila je kako se na pravi način prave salčići.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je jedan od osnovnih sastojaka svinjsko salo po kome su ovi kolači i dobili ime.

A kompletan Cecin recept za slasne salčiće pogledajte u videu:

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video: